SeeM Napisano Kwiecień 5 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5 Hej. Jakieś dwa miesiące temu zauważyłem nietypowy błąd, który nie wiem, jak zinterpretować. Używam trochę starej Javy Oracle JRE 8u301, którą po małej konfiguracji można uruchamiać napisane w Javie klienty iLO oraz iDRAC. Wszystko działa, ale graficzny instalator Fedory jest dziwnie wyrenderowany. Rozdzielczość w pionie wykracza poza okno jawavs i nic się z tym nie da zrobić. Ani zmieniając rozmiar okna, ani przez menu "View -> Fit" Można klikać kursorem myszy niewidoczne przyciski, jeżeli wiem, gdzie są. Można zainstalować Fedorę i działa dobrze. Problematyczny jest tylko graficzny instalator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 5 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5 Ja specjalnie dla iLO2 to postawiłem vm z Win7. Tak było prościej i szybciej Ale miałem też serwer PXE z odpowiednim kickstartem i połączeniem po VNC ale to było dawno temu i nie wiem czy obecnie Fedora to wspiera (szczególnie biorąc pod uwagę nowy instalator) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi