Szept Napisano wczoraj o 09:19 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 09:19 Diabelstwo samo startuje po zalogowaniu się do systemu. Szukałem w katalogu użytkownika jakiejś konfiguracji, ale nie znalazłem, systemctl disable --now --user gpu-screen-recorder, twierdzi, że nie istnieje coś takiego jak gpu-screen-recorder, ignition czy podobne wynalazki, też nigdzie nie widzą tego programu. Soft instalowany z aplikacji systemowej, z Flathub, ale Flatseal też nie pokazuje żadnej opcji, która mogłaby dotyczyć autostartu. W samym GUI też nic nie widzę. Gdzie, to diabelstwo trzyma info o autostarcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano wczoraj o 09:51 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 09:51 ~/.config/autostart - zwykle tam są trzymane wszelkie auostarty o ile nie są żadnym serwisem systemd lub cronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szept Napisano wczoraj o 10:15 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 10:15 Niestety GPU Screean Recorder tam nie ma. W dokumentacji znalazłem taką informację. Cytuj If you installed GPU Screen Recorder from AUR or from source and you are running a distro that uses systemd then you will have a systemd service installed that can be started with systemctl enable --now --user gpu-screen-recorder. This systemd service runs GPU Screen Recorder on system startup. It's configured with $HOME/.config/gpu-screen-recorder.env (create it if it doesn't exist). You can look at extra/gpu-screen-recorder.env to see an example. You can see which variables that you can use in the gpu-screen-recorder.env file by looking at the extra/gpu-screen-recorder.service file. Note that all of the variables are optional, you only have to set the ones that are you interested in. You can use the scripts/save-replay.sh script to save a replay and by default the systemd service saves videos in $HOME/Videos. Ale jak wspominałem, ani polecenie nie znajduje takiej usługi, ani nie znalazłem nawet config/gpu-screen-recorder.env. Wiem, że niby mogę utworzyć tam plik, ale dlaczego to samo startuje, gdzie to się może dopisywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu W takim razie może gpu-screen-recorder-ui.service? https://github.com/flathub/com.dec05eba.gpu_screen_recorder/blob/17c546cc4ee18f0dfdc4f2809bc98f70355ff471/com.dec05eba.gpu_screen_recorder.yml#L177 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szept Napisano 17 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 godzin temu gpu-screen-recorder-ui.service does not exist, Przejrzałem wszytko co wyrzuciło mi systemctl. Nie znalazłem nic, co by nawet przypominało z nazwy gpu-screen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi