Toni Napisano Wtorek at 08:17 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek at 08:17 Chrome ciągle się zawiesza. Z czego może to wynikać? Próbowałem instalować Chroma z flatpaka z rpm i obie wersje się zawieszają. Mam tak od początku użytkowania nowego komputera. Na Windows 11 dla którego specjalnie kupiłem nowy sprzęt wszystko działa dobrze ale na Fedorze Chrome cały czas się zawiesza. Mam obawy czy to nie przez pamięć RAM która nie jest oficjalnie wspierana przez AMD. Tzn podobno wszyscy instalują z procesorami AMD AM5 pamięci 6000 Mhz, nawet AMD na potrzeby testów rozsyła kości 6000 Mhz. Na forach radzono mi brać 6000Mhz ale jak popatrzy się w specyfikacje to procesor mój wspiera jedynie pamięć 5200 Mhz. Okazało się jednak że i tak używam tych kości jako 4800 Mhz gdyż inaczej za wolno uruchamia się komputer. Czy da się jakoś wykluczyć źródło problemów w hardwarze? Czy mógłby mi ktoś pomóc zdiagnozować czemu Chrome mi się wysypuje? Da się jakoś sprawdzić czy u innych występuje podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano wczoraj o 09:38 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 09:38 Wczoraj zainstalowałem aktualizacje Chrome, ale niestety jak się zawieszał tak wciąż się zawiesza. Znacie jakieś polecenia do terminala które byłyby pomocne w diagnozowaniu problemu? Znam polecenie journalctl -f choć dokładnie nie pamiętam czemu służy. Problem z Chromem wygląda tak że Chrome się zawiesza i wylogowuje mnie do ekranu logowania co może trochę utrudnić diagnozowanie problemu tym poleceniem jeśli razem z Chromem wyłączy mi się terminal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano wczoraj o 18:37 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 18:37 Można zacząć od uruchamiania Chroma w terminalu: google-chrome Niektóre aplikacje są w terminalu bardzo gadatliwe, kiedy coś im nie pasuje. Niektóre w ogóle nic nie wypisują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano wczoraj o 19:17 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 19:17 16 godzin temu, SeeM napisał: Można zacząć od uruchamiania Chroma w terminalu: google-chrome Niektóre aplikacje są w terminalu bardzo gadatliwe, kiedy coś im nie pasuje. Niektóre w ogóle nic nie wypisują. Po pierwsze dziękuję za odpowiedź SeeM - system jednak nie widzi takiego polecenia bash: google-chrome: nie odnaleziono polecenia... Pakiety dostarczające ten plik: 'google-chrome-beta' 'google-chrome-canary' 'google-chrome-stable' 'google-chrome-unstable' EDIT: Teraz tak patrze na ten komunikat systemu i nie znając się zupełnie na tym, jednak zaczynam sądzić, że to trochę dziwne - bo skoro mam zainstalowany Chrome to czemu system tego nie widzi i uważa że powinienem zainstalować Chrome? Bo to chyba tak należy rozumieć co? W końcu google-chrome-stable chyba już jest zainstalowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi