Toni Napisano Wtorek at 16:22 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek at 16:22 Cześć, Już na początku korzystania z Fedory 42 na nowym komputerze w aktualizacjach znalazła się "Aktualizacja Konfiguracji Secure Boot dbx". Można ją było pobrać osobnym przyciskiem. Zrobiłem to. Od tego czasu po każdej aktualizacji przez Gnome w podsumowaniu widnieje pozycja "aktualizacja secure boot dbx". Mimo że instalowałem ją kilka tygodni temu to cały czas wygląda jakbym co aktualizacje instalował aktualizacje secure boot dbx... Czym to może być spowodowane? Mam lekką paranoje jeśli chodzi o takie dziwne rzeczy. Mógłby mi ktoś pomóc zrozumieć czemu tak się dzieje? Czy jest to tylko jakaś niedoróbka, błąd w menadżerze aktualizacji czy coś zagrażające bezpieczeństwu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano 22 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 22 godziny temu 22 godziny temu, Toni napisał: Czy jest to tylko jakaś niedoróbka, błąd w menadżerze aktualizacji czy coś zagrażające bezpieczeństwu? To raczej pewnie jakiś błąd (nie używam gnome) Użyj terminala i spróbuj ręcznie zaktualizować aby pobrać najnowsze aktualizacje sudo fwupdmgr get-updates oraz aby zaktualizować sudo fwupdmgr update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi