@sunrise Napisano Niedziela at 15:08 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela at 15:08 Dzisiaj próbowałem zaktualizować jedną ze starszych maszyn, w trakcie aktualizacji wszystko szło ok, wyłączyłem monitor, gdy był na etapie ok 200/11300, za jakiś czas włączam monitor, a tam piękny Kernel Panic! Po restarcie Kernel Panic! ponownie (co mnie nie zdziwiło), no cóż "dobry był z niego herbatnik" pamiętam czasy jeszcze Fedory 2x. Dyski sprawne, pamięć sprawna, system zainstalowany od nowa i działa, ale prawdę mówiąc pierwszy raz spotkał mnie tak poważny fuckup. PS. Ten nowy ekran Kernel Panic nie podoba mi się, nie widać ostatnich komunikatów, dzięki którym, mógłbym się dowiedzieć co się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Niedziela at 18:22 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela at 18:22 A nie uśpił Ci się pulpit, jak nie machałeś myszką? Moim zdaniem co najmniej nie udał się initramfs. Może pamięci ram zabrakło. Uruchom system ze starszego kernela (albo z livecd i chroot) i wygeneruj go od nowa - https://wiki.baszarek.pl/doku.php?id=wiki:dracut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano wczoraj o 13:50 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 13:50 19 godzin temu, SeeM napisał: A nie uśpił Ci się pulpit, jak nie machałeś myszką? Update offline normalnie z konsoli przez dnf system-upgrade download i dnf system-upgrade reboot Pamięci jest 32GB więc to też nie to, żaden poprzedni kernel już nie działał prawdopodobnie z powodu, że już część nowych pakietów została zainstalowana, a jeszcze pozostała część starych. System zainstalowałem od nowa i działa. Ale pierwszy raz spotkałem się z Kernel Panic w środku aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu Rzeczywiście ciekawe. Ja jak zwykle zapomniałem o tej wtyczce do dnf i system aktualizował się w konsoli tekstowej z tmuxem dnf update --releasever=44 i jakoś poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi