Skocz do zawartości

Update do Fedory 44 Beta

sunrise

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj próbowałem zaktualizować jedną ze starszych maszyn, w trakcie aktualizacji wszystko szło ok, wyłączyłem monitor, gdy był na etapie ok 200/11300, za jakiś czas włączam monitor, a tam piękny Kernel Panic!

Po restarcie Kernel Panic! ponownie (co mnie nie zdziwiło), no cóż "dobry był z niego herbatnik" pamiętam czasy jeszcze Fedory 2x. 

Dyski sprawne, pamięć sprawna, system zainstalowany od nowa i działa, ale prawdę mówiąc pierwszy raz spotkał mnie tak poważny fuckup.

PS. Ten nowy ekran Kernel Panic nie podoba mi się, nie widać ostatnich komunikatów, dzięki którym, mógłbym się dowiedzieć co się stało.

19 godzin temu, SeeM napisał:

A nie uśpił Ci się pulpit, jak nie machałeś myszką?

Update offline normalnie z konsoli przez dnf system-upgrade  download i  dnf system-upgrade reboot

Pamięci jest 32GB więc to też nie to, żaden poprzedni kernel już nie działał prawdopodobnie z powodu, że już część nowych pakietów została zainstalowana, a jeszcze pozostała część starych.

System zainstalowałem od nowa i działa. Ale pierwszy raz spotkałem się z Kernel Panic w środku aktualizacji.