Skocz do zawartości

Wine

shimonic

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki - juz sam znalazłem ;)

EDiT:

Czemu przy instalacji wyskakuje mi bład, że program jest niekompatybilny z moim systemem operacyjnym (to w przypadku ps7 - przy wersji cs wyskakuje błąd: <<<CLiCK>>>)?

Edytowane przez shimonic

W siódemce też jest błąd - tym razem TAKI

Masz taki błąd, bo próbujesz go uruchomić emulując win NT. Zmień na np. 98, było to chyba tak

wine setup.exe --winver win98

Natomiast Photoshop CS wymaga co najmniej win 2000, bo mi na 98 się o to pluł.

Można spróbować tylko jak z kompilacją? Jest jakiś tutorial do tego gdzie na sieci?

Bo w tych źródłach są 4 katalogi i nie wiem który po co? "wine" - to z grubsza się domyślam ;) "freetype" chyba też, ale po co "tcltk", "loki".

Czy to po prostu jedno po drugim kompilować i instalować czy jest jakaś zalecana kolejność?

[Edit] A po chwili zastanowienia, to mam jeszcze takie pytanie: czym się różni "wine" pobrane z Codeweavers od "wine" pobranego z winehq?

pozdr,

W.

Polecam stronę "Frank's Corner" dla tych, którzy mają ochotę bawić się wine'm. Krótki opis Photoshopa 7 też tam jest: http://frankscorner.org/index.php?p=ps7

Poza tym link do instalatora (konsolowego) IE 6 sp1 oraz WMP7.

Uprzedzając głupie pytania postaci "po co IE pod linuksem":

* część aplikacji bez tego nie chodzi

* strony _trzeba_ obejrzeć pod IE zanim się je wypuści na świat, bo jednak nadal niszowy 88% fragment ludzkości korzysta z tego badziewia :/, a ma w zwyczaju nie wyświetlać w jakikolwiek sensowny sposób stron zgodnych ze standardami (spróbujcie kiedyś z Style="position:fixed") :)

A ,mi dream nawet sie nie chce instalnac

JAk tak dalej pojddzie...

--

EDiT: Znalazłem starszą wersję - w necie jest więcej tutów na jej temat to spróbuję :D

--

EDiT: I nadal d*pa za przeproszeniem...

Edytowane przez shimonic

• 3 weeks later...

Invx: Zapewne zakupileś Linux + Extra z załączoną Fedora II. Sprawdzisz to łatwo, jeśli wine to paczka to zrób poprostu:

rpm -qa|grep wine

Jeżeli nie podziała to:

whereis wine

Jeśli oba nie dadzą efektu to masz odpowiedz na swoje pytanie.

pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...