adios Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Dobra, z zamontowanymi dyskami nie ma problemu, jednak jak zrobić (tak jak w kde) ikonę która pokazuje dysk odmontowany, wkładam nośnik, naciskam PPM zamontuj i mam zamontowanego np. CDROM'a ?? Na tym mi strasznie zależy a gdesklets to za bardzo nie chce ,bo mi zjada zasoby... Ewentualnie jak dodać urządzenia do "komputera" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Mam trzy podstawowe problemy z gnome 2.6: 1. Nie wyświetlają mi się dyski w "komputerze" (tak samo gdy klikam na pulpicue PPM nie ma menu dyski:(). 2. Pliki nie są przenoszone do kosza. 3. Gdy otwieram folder, otwiera się nowe okno. Opcje 2 i 3 zmieniałem w gconfie ,ale to nic nie dało PROSZĘ O POMOC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 A macie jakiś pomysł co zrobic z gdm żeby mi działał w trybie graficznym z themes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 ... wkładam nośnik, naciskam PPM zamontuj i mam zamontowanego np. CDROM'a ??\" Na pulpicie klikasz prawym->Dyski->cdrom 3. Gdy otwieram folder, otwiera się nowe okno. Edycja->Preferencje-> i zakładka Zachowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Ehh, gdyby to było takie proste.... Tu chodzi o coś innego, nie wiem o co ,ale myślę ,że jakaś paczka jest uszkodzone, albo są niespełnione zależności, których rpm nie wykrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Też mam ten problem z dyskami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Kwiecień 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Jesli chodzi o dyski to podstawa, zeby ukazaly sie w menu i w Komputerze sa poprawne wpisy w /etc/fstab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Cały mój FSTAB: LABEL=/ / ext3 defaults 1 1 none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 none /proc proc defaults 0 0 none /dev/shm tmpfs defaults 0 0 /dev/hdb2 swap swap defaults 0 0 /dev/fd0 /mnt/floppy auto auto,owner 0 0 /dev/cdrom1 /mnt/cdrom1 udf,iso9660 auto,owner,kudzu,ro 0 0 /dev/hda5 /mnt/win_d vfat auto,codepage=852,iocharset=iso8859-2,rw,umask=000,uid=0,gid=0 /dev/hda1 /mnt/win_c ntfs auto,rw,umask=000 0 0 /dev/cdrom /mnt/cdrom udf,iso9660 auto,owner,kudzu,ro 0 0 Oczywiście zakończone returnem(lub jak kto woli enterem). Próbowałem też zmieniać opcję auto, jednak to nic nie dawało. Mi się zdaje ,że coś nie tak z paczkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Kwiecień 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Wpisy wydaja sie byc poprawne, byc moze cos z paczkami - trodno mi powiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Wpisy wydaja sie byc poprawne, byc moze cos z paczkami - trodno mi powiedziec. tak - to jest jakiś błąd - tak mi się wydaje - i też to mam PS - ciężka ta walka - ale jak przyjemna ....:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 aha tidnab wrzuć namiar na swoją str w profilu .... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 A ja go już nie mam Poradziłem sobie, ale walka była długa i męcząca. Kosz też zaczął działać. Jak już macie gnome, bla, bla,bla, dwie godzyny później ściągacie synaptic'a i apta, później go włączacie filtrujecie pakiety według Uszkodzonych i doinstalowywujecie te pakiety których brakuje(podświetla na czerwono na dolnym pasku w zakładce Zależności). U mnie chodziło głównie o gnome-vfs2 i gnome-vfs. Należy ściągnąć wszyskie razem z devel, plugin itd. zainstalować i działa Aha przed instalką zamknij Synaptic'a bo ci nie będzie działało narzędzie RPM.Dobrym źródłem rpm'ów jest mirror.hiwaay.net/redhat/fedora/linux/core/development/i386/Fedora/RPMS/. Yuppi, na wielki piątek mam gotowe. A teraz muszę sobie pożyczyć pasję i wczuć się w ból i cierpienie :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 nowe wiadomości z frontu: Wszysko pięknie- jak wiecie Gnome u mnie smiga ale .... niemożność aktualizacji sytemu nastąpiła :| (w jakikolwiek sposób :{ ) ..... ale ide właśnie spać - trudno ;P ...zobaczymy jutro ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Kwiecień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2004 Przed chwila zainstalowalem gnome'a i bardzo sie ucieszylem, bo odpalil sie bez problemu. Mam takie pytanie. W gnome 2.4 jezeli dany plik byl plikiem graficznym to pokazywala sie jego miniaturka. W gnome 2.6 tez pokazuje sie ale nie dla wszystkich plikow. Np. dla jpg'ow tak ale dla png'ow juz nie. Jak to zmienic ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2004 Przypuszczam dwie wersje. 1. Ustaw w ustawieniach nautilus'a wielkosc pokazywanych miniaturek na np. 2,5 mb. Z ta opcja nie przesadzaj bo nautilus zacznie chodzic wolniej a tego chyba nie chcesz Jezeli tego nie znajdziesz to powinno byc gdzies w gconfie(polecenie gconf-editor). 2. Twoja biblioteka libpng jest stara albo jej (_niema_ → nie ma) ORT, wiec ja dograj lub zaktualizuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi