FC_user Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Ani xine, ani mpllayer nie chcą odtwarzać plików *.dat. Przypuszczam, że jest to wina braku jakiegoś kodeka. W windowsach to się daje odtwarzać. Czy ktoś wie coś konkretnego na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 mi się coś zdaje że to tak samo jakbyś spytał jakiego kodeka (_urzyć_ → użyć) ORT do .avi Zainstaluj wszystkie kodeki jakie posiada mplayer i powinno pójść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Lipiec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Tak, tylko *.avi swobodnie się odtwarzają, a *.dat nie chcą. Wszystki kodeki do mplayera są na ich stronie, ale tylko w postaci archiwów tar bez make. Trzeba wiedzieć jak się je instalować, a instrukcji nie znalazłem. Czy sa gdzieś w rpm-ach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Przecież wszystko yest napisane w readme bądź install Nawiasem mówiąc mplayer odtwarza mi .dat - a wraz ze wszystkim pobocznym instalowany był yumem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz1987 Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 a może spróbuj zmienić po prostu rozszerzenie? mi prawie zawsze taka akcja działa pod winshitem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 ja instalowałem z rpm i kodeki mam w :/usr/lib/codecs Przynajmniej tam jest znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Lipiec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 a może spróbuj zmienić po prostu rozszerzenie? mi prawie zawsze taka akcja działa pod winshitem Czy można tak bezkarnie zmieniać rozszerzenia? A jak mplayer zgłupieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 moim zdaniem zmiana rozszerzenia nic nie da jak masz winde zainstalowaną to sprawdź pod nią programem gspot jakim kodekiem jest zakodowany plik a (_puźniej_ → później) ORT dograj go na fedorze PS. może ktoś wie jaki jest odpowiednik tego programu pod linuksem byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Kodeki ze strony mplayera rozpakowuje sie do /usr/lib/win32. Mi mplayer i kaffeine odtwarzaja prawidłowo pliki *.dat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Lipiec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Kodeki ze strony mplayera rozpakowuje sie do /usr/lib/win32. A do /usr/lib/codecs ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Kodeki ze strony mplayera rozpakowuje sie do /usr/lib/win32. A do /usr/lib/codecs ??? Ja podałem jak jest u mnie po instalacji z rpm. Nie mam folderu /usr/lib/win32 Jak nie możesz znaleść sprawnych paczek to moge ci na maila wysłać. Ja instalowałem mplayera z tych paczek: mplayer-codecs-20050412-1.i386.rpm mplayer-font-cp1250-1.1-1.noarch.rpm mplayer-gui-1.0pre7-1.i386.rpm mplayer-skin-Blue-1.4-1.noarch.rpm mplayer-skin-BlueHeart-1.5-1.noarch.rpm mplayer-skin-default-1.4-1.noarch.rpm mplayer-skin-DVDPlayer-1.1-1.noarch.rpm mplayer-skin-PowerPlayer-1.1-1.noarch.rpm i dziala git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Kodeki sciagnij sobie ze strony Mplayera tam sa all_i_nr → stworz w /usr/lib/win32 i tam je przekopiuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Lipiec 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 mplayer-font-cp1250-1.1-1.noarch.rpm mplayer-skin-Blue-1.4-1.noarch.rpm mplayer-skin-BlueHeart-1.5-1.noarch.rpm mplayer-skin-default-1.4-1.noarch.rpm mplayer-skin-DVDPlayer-1.1-1.noarch.rpm mplayer-skin-PowerPlayer-1.1-1.noarch.rpm Dzięki, ale skin, to jest skóra, a font, to czcionka, ja pytałem o kodeki. Ściągnę sobie je i zainstaluję według Waszych sugestii. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 dla ścisłości - kodeki mogą być w /usr/lib/codecs , albo w /usr/lib/win32 ; wszystko jest napiisane w pliku INSTALL w archiwum ze źródełkami mplayera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Lipiec 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Śliczne dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi