Skocz do zawartości

Instalacja Javy

Markoll

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się podepne do tematu: java działa mi poprawnie,ale tylko pod firefoxem. Korzystam z Opery (czaty, aplety itp działają) a strona www.videoclips.pl już nie, nie moge z niej nic pobrać za pomocą Opery, musze się przełączyć na firefoxa. W "about opera" mam informacje: Java Java Runtime Environment installed .

Troche to irytujące,że java sama w sobie działa a tylko 1 strona nie.

Zuk87: Wina nie leży po Twojej stronie, to kwestia specyfikacji Sun'a na servie zapewne... Nie yest do odosobniony przypadek <_<

PS. Za kilka dni powiniennem mieć już specjalnie zoptymalizaowaną javę, trochę potestuję i jeśli wszystko będzie ok mogę udostępnić

• 4 weeks later...

Nie wiem czy to powszechnie wiadomo i czy to było mówione czy nie, ale jest działająca wtyczka do Javy na 64 bitowego Firefoxa!!! Nazywa się to Blackdown Java, nie jest to dzieło Sun'a. Tutaj wam podaję żródło:

ftp://ftp.tux.org/pub/java/JDK-1.4.2/amd64/02/

Mi działa, paru ludziom z sieci też. No i 64-bitowy Lisek jeszcze żyje :D Ale Flasha ciągle nie potrafi <_<

Update:

Żeby nie było kłopotu np. ze ścieżkami podaje Wam topic z forum, gdzie Pan nene wszystko opisuje jak go zainstalować:

http://forums.fedoraforum.org/showthread.p...?t=63014&page=2

P. S. Zwróccie uwagę, że to jego jedyny post na tamtym forum :D Konkretny do bólu.

Kombinowalem zgodnie z opisem z mozilli oraz z tego forum na wersji: jre-1_5_0_04-linux-amd64.bin (pobrana z http://www.java.com/en/download/linux_manual.jsp , mam AMD64) i za cholere nie ma tam zadnego podkatalogu "plugins". Moze wie ktos co jest nie tak? wszystko elegancko idzie ale jak przegladam katalogi to nie ma nawet libjavaplugin_oji.so.

Nie wiem czy to wiadomo i czy to było mówione czy nie, ale jest działająca wtyczka do Javy na 64 bitowego Firefoxa!!! Nazywa się to Blackdown Java, nie jest to dzieło Sun'a. Tutaj wam podaję żródło:

ftp://ftp.tux.org/pub/java/JDK-1.4.2/amd64/02/

w koncu wpadlem i dziala. Zainstalowalem wlasnie ta wersje i caly czas tworzylem dowiazanie nie w tym katalogu co trzeba. Link w /usr/lib64/mozilla/plugins i wszystko smiga.

Edytowane przez KotDzinks