@WalDo Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 Witam, Chciałem sobie odtworzyć pliczki, a traf chciał, że są w formacie APE. No i tu się zdziwiłem. Już myślałem, że mam wszystkie wtyczki do XMMS i Beep Media Playera A tu kiszka APE się nie odtwarza. Stąd pytanie jak w temacie. Czym to odtwarzać? Nie musi być oczywiście BMP czy XMMS. Jestem elastyczny jak Linux Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 TUTAJ masz plugina dla xmms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 Wg. tego do ich obsługi są paczki monkeys-audio i xmms-mac (przynajmniej dla Debiana). Dla FC4 znalazłem tą pierwszą, ale nie wiem, czy z tym repo nie będzie problemów na F. link [edit] Ehh spóźnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 TUTAJ masz plugina dla xmms No niestety, wymaga pliku xmms-config a ja czegoś takiego nigdzie nie mam i w tym archiwum również tego nie ma. Podejrzewam, że to są źródła do Debiana, o czy wspomina lszk, albo do jeszcze jakieś innej distro. W każdym razie nie działa. Wg. tego do ich obsługi są paczki monkeys-audio i xmms-mac (przynajmniej dla Debiana). Dla FC4 znalazłem tą pierwszą, ale nie wiem, czy z tym repo nie będzie problemów na F. link Zainstalowałem i ... nic xmms dalej nie odtwarza. Byc może dlatego, że ja wciąż na FC3. Dobrze, że chociaż odinstalowac się dało Macie jakieś pomysły. Może jest coś co mi przekonwertuje to cholerne APE do MP3, OGG, WAV albo jakiegoś innego "ludzkiego" formatu Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 No niestety, wymaga pliku xmms-config a ja czegoś takiego nigdzie nie mam [root@X ~]# yum provides xmms-config Searching Packages: Setting up repositories livna 100% |=========================| 951 B 00:00 http://klid.dk/homeftp/fedora/linux/core/updates/4/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: HTTP Error 403: Date: Fri, 26 Aug 2005 20:36:50 GMT Server: Apache-AdvancedExtranetServer/1.3.28 (Mandrake Linux/3.4.92mdk) PHP/4.3.3 Connection: close Transfer-Encoding: chunked Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Trying other mirror. updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 updates-testing 100% |=========================| 951 B 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 370 kB 00:05 updates-re: ################################################## 1050/1050 Added 55 new packages, deleted 0 old in 6.49 seconds Importing Additional filelist information for packages filelists.xml.gz 100% |=========================| 3.5 MB 00:46 updates-re: ################################################## 1050/1050 Added 77 new packages, deleted 0 old in 33.06 seconds filelists.xml.gz 100% |=========================| 2.5 MB 00:36 updates-te: ################################################## 561/561 Added 4 new packages, deleted 0 old in 16.53 seconds filelists.xml.gz 100% |=========================| 1.8 MB 00:23 extras : ################################################## 1856/1856 Added 43 new packages, deleted 0 old in 12.07 seconds xmms-devel.i386 1:1.2.10-16 extras Matched from: /usr/bin/xmms-config [root@X ~]# (muszę sobie wreszcie poustawiać mirrory :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 Zawsze wiedziałem, że moja FC3 mnie kocha - odtwarzam sobie APE bez problemu na xmms Nie znam niestety żadnych linuksowych konwerterów APE -> mp3... Yest natomiast kilka windowsowych, choć wątpię, że chciałoby Ci się aż tak bawić EDIT: jak wyżej, zassij and enjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 No niestety, wymaga pliku xmms-config a ja czegoś takiego nigdzie nie mam [root@X ~]# yum provides xmms-config [...] xmms-devel.i386 1:1.2.10-16 extras No, bo ja to już ostatnio chyba nie myślę Jakiś urlop? Co mam powiedzieć? Znowu: Dzięki gajownik? Oczywiście dzięki również dla sorror'a za link do plugina. Pozostałym za zainteresowanie. Kurde, ale fajnie gra J.S.Bach - fugi organowe Sąsiedzi oszaleją Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi