Theriel Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Witajcie. Szukam jakiegoś sensownego odtwarzacza muzyki. Przerabiałem amaroKa, XMMS, Rhythmboxa.... Czego szukam? Jednej prostej funkcji, która była w moim ulubionym odtwarzaczu pod windozą -> Foobarem2000 -> możliwość trzymania w pasku kilku playlist i żonglowania nimi do woli. Próbowałem zrobić coś podobnego pod amaroKiem, jednak bez skutku pozytywnego (to okno po lewej stronie nie daje się dowolnie skonfigurować)... Słyszałem co nie co o JuK -> chciałem go sprawdzić, ale nie mogę w żaden sposób go odpalić. Powinien być standardowo razem z KDE, ale ja go nigdzie nie widzę #-/. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 A to Rhythmbox nie ma tej funkcji...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Dobra, Rhythmbox ma tę funkcję, ale wszystko inne jest.... ehh może po prostu ja zbyt wiele wymagam ;-]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montresol Napisano Wrzesień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 (edytowane) Wyprobuj moze BMPx. To zdaje sie jakis branch BMP. Sam nie korzystam - nie znalazlem rpm, a kompilowanie ze zrodel to jeszcze nie na moim poziomie. W kazdym razie prezentuje sie bardzo fajnie i jak mozna sie domyslac z tego screenshota ma mozliwosc utrzymywania kilku playlist. Pozdrawiam, montresol Hmmm, czy tylko u mnie linki w powyzszym wpisie wyswietla jako normalny tekst? Link do BMPx -> tu. Link do screenshota -> tu. Edytowane Wrzesień 10, 2005 przez montresol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 Dzięki za nazwę... nie znalazlem rpm, a kompilowanie ze zrodel to jeszcze nie na moim poziomie "Fedora Core 4 - Available in Fedora Extras" Wszystko masz w Extras, plugin do mp3 masz w livna. Pozdrawiam Theriel //dopisane: Nie wiem z czego to wynika, ale mi nie udało się "uruchomić" tej listy z kilkoma playlistami. Żadnego podobnego plugina nie znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montresol Napisano Wrzesień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 Dzięki za nazwę... nie znalazlem rpm, a kompilowanie ze zrodel to jeszcze nie na moim poziomie "Fedora Core 4 - Available in Fedora Extras" Wszystko masz w Extras, plugin do mp3 masz w livna. Paczki istnieja ale do BMP. Ja pisalem natomiast o jego nastepcy - BMPx. Tego ostatniego trzeba kompilowac ze zrodel, a sam autor przestrzega nawet, zeby nie umieszczac go jeszcze w dystrybucjach. Screenshot z podanego poprzednio linka pokazuje BMPx w akcji i jest tam cos, co przypomina 'selektor' playlist. Pozdrawiam, montresol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 A, no to zmienia postać rzeczy. W takim razie -> pożyjemy, zobaczymy. Co do kompilowania ze źródeł: tar xfvz bmpx-0.10-2.tar.gz cd bmpx-0.10-2.tar.gz ./configure make make install Wbrew pozorom jest to dosyć proste ;-]. Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 Mamy już w paczkach BMPx dla FC 5 repozytorium i sposób instalacji http://bmpx.beep-media-player.org/site/Dow...s#Fedora_Core_5 Polecam BMPx słuchaczom internetowego radia , znajduje sie w nim długa lista stacji , w tym PolskaStacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 Paczki istnieja ale do BMP. Ja pisalem natomiast o jego nastepcy - BMPx. To chyba nieprawda -> http://bmpx.beep-media-player.org/site/Dow...s#Fedora_Core_5 [Edit] Eeee, no tak... Nie doczytałem ostatniego posta Sorki... Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 A znacie jakiś w miarę funckcjonalny player dla trybu tekstowego(bo aplayer jest ubogi)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Chyba mplayer jest dość dobry. Ma tam dużo różnych funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Chyba mplayer jest dość dobry. Ma tam dużo różnych funkcji. No jasne! Takie proste... Xine mnie rozleniwił, a przecież mplayer nier potrzebuje interfejsu graficznego! Dzięĸi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Polecam BMPx słuchaczom internetowego radia , znajduje sie w nim długa lista stacji , w tym PolskaStacja Wszystko sie zgadza, odtwarzanie dziala bardzo dobrze. Gdyby nie konfigurowalnosc odtwarzacza to bylby to ideal... Czekam na kolejne wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi