Serg Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Witam, Ciąg dalszy mojej przygody z FC4. Czy to jest normalne, że środowisko graficzne GNOME w FC4 nie należy do najszybszych? Czy może jest to wina konfiguracji? Komputer: Celeron 2,4Ghz, 1GB ram, hdd WD z 8MB Cachem (Inne parametry chyba nie grają roli). Mam sporo nawyków nawyków z Windows - lata pracy - i brakuje mi (albo ne moge znaleźć) konfiguracji GUI. Nie zależy mi na wyglądzie, ale na szybkości i stabilności. Gdzie tego szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studys Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Ja się chętnie dołączę do pytania. Mój komputerek nie jest najnowszy i fajnie by było gdyby udało się go troszkę przyśpieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Z xorg.conf wyrzućcie moduł glx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Mam sporo nawyków nawyków z Windows - lata pracy - i brakuje mi (albo ne moge znaleźć) konfiguracji GUI. Nie zależy mi na wyglądzie, ale na szybkości i stabilności. ależ konfiguracja GUI to tylko i wyłącznie sprawa wyglądu; nic tam się więcej nie zrobi; gdzieś w menu pewnie masz Edutor Konfiguracji, są tam wszystkie dostepne opcje dotyczących Gnoma, może kreatorków nie ma, ale wszystko po polsku opisane sprecyzuj trochę problem, bo mi Gnome zawsze wolno działa doprecyzuj swoje pojęcie "szybkości" i napisz co cię najbardziej irytuje - powalczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Polecam poszukać na forum wątku z wyłączaniem usług systemowych. Przyspieszy to uruchamianie systemu i zwolni część pamięci ram używanej przez system podczas pracy w środowisku graficznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Witam. Czy to jest normalne, że środowisko graficzne GNOME w FC4 nie należy do najszybszych? Czy może jest to wina konfiguracji? Oczywiscie, ze nie nalezy do najszybszych. Wrecz przeciwnie. Jest bardzo wolne z powodu tego, ze jest bardzo rozbudowane. Mam sporo nawyków nawyków z Windows - lata pracy - i brakuje mi (albo ne moge znaleźć) konfiguracji GUI. Nie zależy mi na wyglądzie, ale na szybkości i stabilności. Jesli zalezy Ci na szybkosci, to moze zainteresuj sie jakims lekkim srodowiskiem graficznym jak: fvwm, windowmaker, xfce, czy jakims innym. Moze ich GUI nie jest zbyt rozbudowane i nie ma jakichs obslugujacych wszystko kreatorow, ale ich obsluga jest raczej prosta i dosc szybko powinienes sie przyzwyczaic. Gdzie tego szukać? Proponuje zaczac tutaj: http://xwinman.org/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nilo Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Proponuje zaczac tutaj: http://xwinman.org/ Aczkolwiek sugeruje nie sugerowac sie podanymi tam screenshotami.. bo mozna sie zniechecic Kazde srodowisko mozesz skonfigurowac tak ze bedzie najpiekniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi