@Kamills Napisano Wrzesień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2005 Wiem że knoppix to System Live CD ale jak zainstalować go na dysku ale tylko sposób na instalacji na partycji typu NTFS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2005 http://www.knoppix.pl/faq/ pkt. 94 Nigdy się nim za bardzo nie bawiłem, ale IMO tam się chyba tworzy mu osobną partycje. Linuksową ofkoz. Nie chce mi się teraz na jego forum rejestrować, żeby to sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Wrzesień 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2005 wiem ale niechce mi sie właśnie tego robić o to chodzi czyli tworzyć osobnych partycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Wrzesień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2005 Jak chcesz postawić system bez partycji ?? Najpierw uruchamiasz knoppixa potem przechodzisz do konsoli Ctrl+Alt+Esc (o ile pamietam Wydajesz polecenie knoppix-installer i jedziesz dalej z instalką. Gdzieś po drodze będziesz mógł pomodzić z partycjami. Musisz zrobi ć ze 2,5 GB na / i swapa i po bólu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Wrzesień 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2005 Niechce tworzyc partycji Linuksowych Chce Postawic na Windowsowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2005 Nie Da Rady, systemy Plików FAT i NTFS są Tak Ograniczone, Że Linux Nie Chce Się na nim instalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2005 Nie Da Rady, systemy Plików FAT i NTFS są Tak Ograniczone, Że Linux Nie Chce Się na nim instalować. kiedys czytalem ze mozna zainstalowac linuksa na FAT32, ale na NTFS-ie raczej nie, poniewaz w jaki niby sposob mialby pracowac linux na tym systemie plikow, skoro nie potrafi go obsluzyc (tzn. nie potrafi dokonac zapisu) chociaz Knoppix ma wbudowane captive-ntfs i moze by mogl pracowac... po drugie w koncu to system live i wcale nie powinin zapisywac w systemie, tylko sie z niego bootowac... ale to takie moje luzne przemyslenia, radzilbym poszukac na forum Knoppiksa i tam sie pytac Edit: no i znowu sobie przeczytalem o instalacji linuksa na FAT32, tym razem apropos nowego Slacka: http://www.linux.pl/?id=news&show=2656 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi