Kratharin Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Witam. Mam problem... jak zrobic w Mplayerze aby napisy byly pod obrazem w trybie pelno ekranowym, a nie wyswietlane na obrazie?? A jesli w mplayerze sie nie da to jaki inny program polecacie do odtwarzania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 a potrafisz czytac lub szukac na forum? zobacz 5 postow nizej! http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=6957 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kratharin Napisano Wrzesień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Perl... czytalem tamten post, ale nie ma w nim nic na temat napisow pod obrazem. A nie chce instalowac programow niepotrzebnie jesli okaze sie ze w nich tez nie mozna ustawic takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Perl... czytalem tamten post, ale nie ma w nim nic na temat napisow pod obrazem. A nie chce instalowac programow niepotrzebnie jesli okaze sie ze w nich tez nie mozna ustawic takiej opcji. w mplayerze ustawiasz pozycje napisow przy pomocy klawiszy [R] i [T] ponadto mozesz zainstalowac kaffeine, ma rowniez napisy pod obrazem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kratharin Napisano Wrzesień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Super:) Wielkie dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 jak zrobic w Mplayerze aby napisy byly pod obrazem w trybie pelno ekranowym Ja mam własnoręcznie skompilowanego Mplayera z opcją OPENGL(??), w preferences zakładka VIDEO masz do wyboru "sterowniki"-tryby wyświetlania(nie wiem jak to nazwać), po wyborze "gl" napisy są pod obrazem. Jeszcze jednym wymaganiem jest zainstalowanie starowników do karty graficznej obsługujących OpenGl, w przeciwnym wypadku obraz się będzię ciął. Nie wiem czy gotowy RPM jest skompilowany z tą opcją bo nie używałem. Może jest jeszcze inny sposób, ale ja znam tylko ten. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Nie wiem czy gotowy RPM jest skompilowany z tą opcją bo nie używałem. paczki mplayera z livna.org obsluguja rowniez ten tryb wyswietlania (a takze wszystkie inne) obecnie kompilowanie samemu mplayera wydaje sie byc sensowne tylko w przypadku kiedy chcemy wkompilowac opcje standardowo nie uzywane (BTW ze wzgledu na ich niestabilnosc) np. automatyczne konwertowanie napisow, lub wbudowac pelne wsparcie dla jezyka polskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kratharin Napisano Wrzesień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 Coz... beznadzieja... napisy pod obrazem w MPlayerze sa ale... nie mozna regulowac ich wielkosci :/ Totem skolei nie odtwarza mi (_wogle_ → w ogóle) ORT filmow... A Xine jeszcze nie probowalem... trzeba bedzie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 napisy pod obrazem w MPlayerze sa ale... nie mozna regulowac ich wielkosci :/ Ee? Preferencje/Font/Text Scale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 Totem skolei nie odtwarza mi (_wogle_ → w ogóle) ORT filmow... Poszukaj na forum o totem-xine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 dopisz w /home/USER/.mplayer/config to vop=expand=0:-70:0:0 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 Ja tam czekam na VLC. Tylko w tym programie najwiekszym mankamentem sa napisy. Licze ze niedlugo sie to zmieni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 ja sie przerzucielm z mplayera na kaffeine, tylko do teraz nie wiem jak mozna wylaczyc liste odtwarzania, chcialbym zeby program z niej w ogole nie korzystal, wie ktos? i drugie pytanko, czy wie ktos jak mozna wymusic ladowanie napisow bo czasami nie che mi zaladowac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 Napisano: w mplayerze ustawiasz pozycje napisow przy pomocy klawiszy [R] i [T] to nie działa a katalogu home /user/.mplayer/config aby tam wpisać vop=expand=0: -70:0:0 nie posiadam co jest nie tak czy muszę go stworzyć? a jeśli tak to user to nazwa użytkownika czy user to katalog user ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2005 edytorem Gedit, albo KWrite otwórz plik ~/.mplayer/config ; na pewno się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi