Theriel Napisano Październik 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 Witajcie... tak się ostatnio zastanawiałem -> jak sądzicie, czy jeżeli kogoś z developerów ładnie poproszę, to jest szansa na oficjalny support (dołączenie do dystrybucji) fbsplasha? Nie to żebym narzekał, ale ostatnio graficzne splashe są bardzo popularne, a taka operacja ułatwiła by w zasadzie wszystko z tym związane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 Szanse pomiędzy żadnymi a zerowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Październik 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 Yeah, tego oczekiwałem #-P. Może ktoś inny dysponuje większymi zasobami optymizmu? Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 Tu nie jest potrzebny optymizm i dodanie Ci otuchy ale realizm. Mówię, bo mam doświadczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2005 Sądzę, że poproszenie jakiegoś developera Fedora Extras (bo Core to Core - tylko to co potrzebne) nie byłoby złym pomysłem. Zawsze pozostaje jeszcze samemu zaopiekować się tym programem w Extras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Październik 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2005 To nie jest głupi pomysł tylko mogłyby być komplikacje w związku z domyślną konfiguracją kernela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Październik 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Oto co otrzymałem od linva.org: "Well, that stuff seems GPL/Free to me, without any patent issue i can see. So, rpm.livna.org is not the place for that. You should push it to the Fedora Project. Even if there was a patent or something that would prevent fbsplash to go to Fedora Project, this kernel patch looks like we would need to provide a whole new kernel... I'm sure we want to do this in rpm.livna.org. It would be too much of a pain to maintain.... unless you would want to do it." Ma ktoś może znajomości wśród developerów Fedory? ;-]. Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Developerów Fedory wprawdzie żadnego nie znam (a i oni tu nic do rzeczy nie mają), ale za to znam fajnego kolesia, co się udziela w Extras i Dawid Gajownik się nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Październik 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Puściłem zapytanie na listę fedora-extras, najwyżej po tyłku dostanę i plonkami mnie pozabijają ... Btw, fajnie by było gdyby ktoś wziął od gentowego splasha i zaczął go developować pod fedorę oficjalnie... ehhh szkoda że nie mam a) czasu b)czasu c)czasu..... bo umiejętności zdobyć można pewnie przy okazji ;-]. ... i odpowiedź ze strony pewnego developera: //dopisane: "This requires a patched kernel, not an addon module. Plead your case to davej, but make sure you have your flame-retardant clothes on." Życzcie mi szczęścia... przyda się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Życzcie mi szczęścia... przyda się! Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Październik 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Gdyby kogoś to interesowało... to dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi... no nic, najwidoczniej marzenia o zintegrowanym fbsplashu poszły się rypać.... #-(. A szkoda, bo rekompilacja kernela co kilkanaście dni (co tyle mniej wiecej wychodzi nowa wersja) niezbyt mi się widzi... #-/ Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Pozwól, że zacytuję sam siebie Szanse pomiędzy żadnymi a zerowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi