msearcher Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Proszę Was o opinię w temacie użytkowania komunikatorów obsługujących protokół jabbera i wyboru serwera. Czy kierować sie przy wyborze serwera i jakie waszym zdaniem pracują stabilnie. Jednym słowem na jakim warto założyć konto. Druga częśc pytania dotyczy komunikatora. Czy bardziej stabilny jest rodzaj multikomunikatorów, czy tych korzystających głównie z protokołów usług. Dzięki za opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Jednym słowem na jakim warto założyć konto. Na jabberpl.org nigdy nie miałem problemów. Czy bardziej stabilny jest rodzaj multikomunikatorów, czy tych korzystających głównie z protokołów usług. Jeśli chodzi ci o klienty wyłącznie jabberowe, a inne sieci obsługujące przez transporty, to oba rozwiązania są równie stabilne. Ogólnie jeśli używasz KDE, poleciłbym psi, jeśli GNOME, to Gajima. Oba są w Extras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Ja osobiście korzystam z jabber.aster.pl i jest ok Z komunikatorów mogę polecić psi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Proszę Was o opinię w temacie użytkowania komunikatorów obsługujących protokół jabbera i wyboru serwera Od czasu wymiany serwera (jakieś 4-6 m-cy temu) stabilnie działa wg mnie chrome.pl Przy wyborze kierowałem się ilością obsługiwanych protokołów oraz ilością portów na jakich może działać - admini w firmie zablokowali chyba wszystkie porty, ale portu 80 i 443 raczej nie da się zablokować Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nilo Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Zaproponuje jeszcze jabber.autocom.pl a z komunikatorow psi, ale w patchowanych odmianach (psi-daisy, psi-psz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
night Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 chrome.pl, jako zapasowe konto : jabber.org.pl. Z komunikatorów - Psi-pedrito. (psi-psz tez daje rade... ale... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi