Skocz do zawartości

Program Archwizer

dawidson

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos zna dobry program cos wstylu winrar zeby dzialal pod konsola pakowal pliki w zip i rar. WIem ze tego jest duzo i dlatego pytam was o zdanie.

Co jest wporzadku komendy sa proste itd.

Bo mam rara ale niestety nie jest free a potrzebuje free ineresuje mnie tylko zip i rar.

Dzieki za posty.

Czy ktos zna dobry program cos wstylu winrar zeby dzialal pod konsola pakowal pliki w zip i rar. WIem ze tego jest duzo i dlatego pytam was o zdanie.

Co jest wporzadku komendy sa proste itd.

Bo mam rara ale niestety nie jest free a potrzebuje free ineresuje mnie tylko zip i rar.

Dzieki za posty.

RARa to zrobisz tylko rarem i niestety musisz za to zapłacić po upływie 40 dni smile.gif Wersję command-line pod linuksa ściągniesz z www.rarlab.com

A ZIP przy pomocy zip biggrin.gif - standardowo dołączany do większości linuksowych dystrybucji, na pewno jest w Fedorze.

A na przyszłość przeczytaj regulamin tongue.gif Najpierw wyszukiwarki: Google, 'wyszukaj na forum' a dopiero potem posty. Chyba nie masz bana na Googlach? tongue.gif

Pozdr,

W.

Coś takiego znalazłem http://rpmfind.net/linux/rpm2html/search.p....ubmit=Search+... Może sie nada...

Pozdrawiam!

Zgadza się smile.gif Ale to również płatne sad.gif O ile wiem nie ma czegoś takiego jak packer/unpacker RAR za darmo, że już o open source nie wspomnę smile.gif

Oczywiście używac można ile wlezie, ale zgodnie z licencją to niestety tylko 40 dni. Potem nie ma niby żadnych ograniczeń, poza moralnymi oczywiście, ale jako zwolennik linuksa i open source uważam, że nie jest uczciwe wykorzystywanie RARa ponad granice określone przez autora tongue.gif

Pozdr,

W.

Napisałem niedawno linux owy archiwizer rar/zip, sprawuje się całkiem nieźle przy jednocześnie większej szybkości działania (w każdym razie od unrara wink.gif )... Kiedy skończę dokumentację wrzucę na sourceforge, wtedy też zapraszam zainteresowanych smile.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...