da_niel Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Witam jestem nowy. Zamierzam zainstalowac sobie (_linux'a_ → Linuksa) ORT, chcialem zaczac od FC4 ale mi nie dzialala. Postanowilem zaczekac na FC5, nie moglem sie juz doczekac wersji ostatecznej i postanowilem sprobowac z FC5 test2. Zabieram sie za instalacje (sumy zweryfikowane proawidlowo) nagrane i jazda, sie bootuje i pyta czy <enter> czy linux text itd. i probowalem juz wszystkiego i text i noprobe i inne i za kazdym razem jest podobnie bo konczy sie w momencie kiedy musze cos wybrac... tak jakby nie dzialala mi ani klawiatura ani myszka, a dodatkowo w trybie text ten obraz jest jakis taki niespojony... Moja konfiguracja to Athlon64 3000+ Gigabyte K8NF-9 512DDR SAMSUNG sata 160GB Klawiatura i mysz Logitech S510 moze byc, ze to wina klawiatury?? tzn probowalem tez z inna i bylo to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Athlon64 3000+ A ściągnąłeś obrazy pod 64 bitowy procek czy te z i386 w nazwie? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czamp Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Wydaje mi się że to nie ma znaczenia, czy na tym procku instaluje się wersję 32 czy 64 bitową, powinien łyknąć obie (ale kożytniej jest użyc 64-bit), co prawda nie mam takiego procka więc moge się mylić. Ale nie o tym chiciałem tu pisać: Kiedyś na na komputerze z AMD K6-2 (VIA) nie mogłem zinstalować Fedory 2, proces stawał na samym początku przy inicjalizcji sprzętu, pomogło wyłączenia APM, jako parametr jądra przy instalacji podawałem APM=off. Zresztą problem nie dotyczył tylko instalacji musiałem potem na stałe w grub-ie dać ten parametr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Luty 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 A ściągnąłeś obrazy pod 64 bitowy procek czy te z i386 w nazwie? nie jestem idiotą. jestem niedoswiadczony dodam jeszcze, ze podczas instalacji jest uruchamiam anaconde k. graf => ATI X600 monitor nieznany (mam belinea na DVI-D) mouse=> no-mouse i jakiej bym myszy nie podlaczyl to mam to samo...(bezprzewodowa optyczna, optyczna PS/2, normalna z kulka PS/2) monitora nie przelaczalem na D-SUB bo mi sie nie chce i nie wierze, ze to przez to... chociaz przez to nie moglem zainstalowac FC4... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 nie jestem idiotą. jestem niedoswiadczony No sorry, ale ja z kolei nie jestem jasnowidzem za to jestem doświadczony przez niedoświadczonych na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 (bezprzewodowa optyczna, optyczna PS/2, normalna z kulka PS/2)W FC5 ma nie być już supportu dla myszy typu serial. Chociaż z tego co czytałem, to zdarzają się przypadki, że po instalacji działa prawidłowo. Z tym, że nie wiem dlaczego nie działa klawiatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Luty 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 bo mnie to zastanawia dlaczego wszystko dziala do momentu kiedy on juz chce rozpoczac instalacje... tzn dziala w biosie i dziala na tym etapie gdzie trzeba podac opcje instalacji, pozniej jest running anconda, pozniej ekran sie robi niebieski, on sobie costam testuje (m.in. sata_drv...)i jak juz dochodzi do "czy chcesz rozpoczac instalacje" to sie rozkracza... PS czy mysz typu serial to jest mysz na PS/2, COM, czy Universal Serial Bus ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 A przypakiem nie masz wlaczonej w BIOS'ie opcji "ochrony antywirusowej" lub Twoj system nie jest podkrecony? Nie sa wspierane myszki pracujace na porcie COM, inne myszy "szeregowe" (serial) sa oczywiscie wspierane nadal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Luty 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 Nigdy bym nie zgadl, ze podkrecenie o 0,1 GHz moze spowodowac taka zwieszke... ale w kazdym razie dziala wielkie dzieki, teraz zawale sesje bo nie znajde czasu na nauke a zamiast tego bede odkrywal co mi niesie FC5test2 Mam nadzieje, ze topomoze innym poczatkujacym z podkrecony CPU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 Tez bym nie zgadl, ale po kilku (kilkunastu) zwiechach podczas instalacji... Z kazda kolejna wersja FC jest coraz bardziej czula na wszelkiego rodzaju podkrecenia a zwlaszcza problemy z pamiecia - a juz wybitnie w czasie instalacji(!), pozniej mozna probowac podkrecic system spowrotem, az do kernel panic oczywiscie Ja mam od 5 lat system przekrecony o 10% (wiem, wiem - staroc...) co daje jakies 0,12GHz ale nigdy mi to nie przeszkodzilo, mam solidna platforme na PIII Ciesze sie ze pomoglem Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi