happy-angel Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Zatrzymywanie demona menedЕјera sieci: [ZAWIГ“DЕЃ] [root@v ~]# service NetworkManagerDispatcher stop Zatrzymywanie demona Dispatcher menedЕјera sieci: [ZAWIГ“DЕЃ] [root@v ~]# chkconfig --level 345 NetworkManager off [root@v ~]# chkconfig --level 345 NetworkManagerDispatcher off Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface 169.254.0.0 * 255.255.0.0 U 0 0 0 lo Nadal brak polaczenia z internetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elson44 Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 OK! Śmiga, ale jak sprawić, aby działało również na zwykóym koncie a nie tylko na root? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 elson44: zrobiles odpowieni wpis do /etc/rc.d/rc.local? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Mi przy starcie systemu wypisuje mniej wiecej cos takiego: 3-3usb [uSB-ATM] requesting firmware uegle-atm DSPep.bin failed error... i dalej nie mapietam. Czy moze ktos mi wskazac droge do rozwiazania mojego problemu z modemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Niestety po zrobieniu wszystkiego tak jak napisał magic netu nie mam... Polecenie modprobe pppoatm nie podaje żadnych komunikatów, polecenie pppd call ueagle-atm podaje Plugin pppoatm.so loaded PPPoATM plugin_init PPPoATM setdevname_pppoatm - SUCCESS: 0.35 Zaś polecenie ifconfig pokazuje tylko interfejs loopback, o ppp0 milczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 u mnie net działa, tylko że na root, a jak zrobić na zwykłym użytkowniku ??? Do /etc/rc.d/rc.local dodałem wpisy te co w instrukcji podano, a netu pod użytkownikiem normalnym nie ma :/ POMOCY !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 No to amos masz ten sam problem co ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Ufffff, udało się To przez cholerne hasło do Neostrady... Zmieniłem je i już jest dobrze. Sorry za zawracanie głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Znalazlem w czym byl problem. Nie skopiowalem folderu ze sterownikami do odpowiedniego folderu Moj blad PS: Podziekowania dla autora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasson Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 no i nie działa a zrobiłem wszystko tak jak jest na forum nie wiem co dalej robić potrzebna mi pomoc P.S łączę się przez modem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elson44 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 elson44: zrobiles odpowieni wpis do /etc/rc.d/rc.local? oto zawartość tego pliku: #!/bin/sh # # This script will be executed *after* all the other init scripts. # You can put your own initialization stuff in here if you don't # want to do the full Sys V style init stuff. touch /var/lock/subsys/local modprobe pppoatm pppd call ueagle-atm ale nadal net dziala tylko pod root'em? Jestem nowicjuszem, więc może robię jakiś banalny błąd, sam nie wiem. Porszę o pomoc. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymon_ Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 hmm tylko ze na FC5 speedtoucha sie juz tam nieda zrobic chyba bo 3 razy probowalem i nic:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluesbar Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Dla speedtuoch sprawdź czy masz załadowany moduł n_hdlc /sbin/lsmod |grep n_hdlc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elson44 Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Niech jakiś "Mózg" skontaktuje się ze mną na GG i pomoże rozwiązać mi ten problem. Bo net przez roota to lipa Jestem ZIELONY!!! Pleaseeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmafia Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 ja robiłem WSZYSTKO tak jak napisal magic i mi działa bez problemu:D ale mam inne pytanie. otóż kochana neostrada co 24h jest lączona ponownie (tzn. zrywa połączenie i łączy ponownie, żeby zmienił sie adres IP, ale to chyba wiecie ), chodzi mi o to jak zrobić żeby po tym restarcie, automatycznie następowało ponowne łączenia dodam że na FC4 i sterownikam eagle-usb nic nie musiałem robić, bo ponowne łączenie następowało samoczynie, ale jak zauwarzyłem teraz na FC5, ponowne łączenie nie następuje (nawet miałem problemy z ręcznym włączeniem neta). czy może Ktoś wie jak to zrobić pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi