Goodgulf Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Kurde zrobilem wszystko tak jak w opisie.... przynajmniej tak mi sie wydaje.... po ostatnim poleceniu wyskakuje mi: Plugin pppoatm.so loaded. PPPoATM plugin_init PPPoATM setdevname_pppoatm - SUCCESS:0.35 No i niby sie zastanawia i zastanawia i zastanawia i zastanawia czy sie polczyc z netem no ale nie laczy, sprawdzalem dns'y chyba z 20 razy haslo i login mojej neostrady tez wiec naprawde watpie zeby to bylo problemem... mam fc5 64bit kernel 2.6.16-1.2101, prosilbym o kontakt na gg: 2092742 w celu szybszego zalatwienia sprawy.... moze ze sterownikami cos zle robie? wgralem tylko katalog ueagle-atm do /lib/firmware/ no i diody zaczely mi sie swiecic ale moze jeszcze cos trzeba z nimi zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arukard Napisano Maj 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2006 A ja mam inne pytanie.Zrobilem wszystko jak w opisie i wszystko smiga ale jak teraz udostepnic to polaczenie dla komputerow w sieci by tez mogly sie laczyc z netem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozgu Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 Sprawdzcie sobie czy na pewno macie nowy model tego modemu - ja mialem stary nie dzialalo. Spalil sie w trakcie burzy, podlaczylem nowszy model, zainstalowalem w/g opisu i dziala. Instalujcie tez przy odlaczonym modemie (od USB) jak instalowalem z podlaczonym to tez nie dzialalo A wie ktos jak zrobic zeby nie dzialalo tylko pod rootem, ale na normalnym userze tez ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Sierpień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 Dajcie sobie lepiej spokój z tymi modemami. Miałem sagema i co dystrybucja to jakieś jaja ze sterownikami. Teraz mam router z wbudowanym modemem adsl i neo śmiga nawet na live dc. Kupić już można za 150-200 zł.Jednorazowy wydatek i jest na wieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszszsz Napisano Sierpień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 Zgadzam się z lone_wolfem. Mialem na kompie już sporo dystrybucji i w każdej siedziałem godzinami na czytanie porad jak skonfigurować speedtoucha. Co prawda prawie zawsze się udawało, ale szkoda nerwów. Teraz mam router 140 zł, karta sieciowa 20 zł i neo śmiga na wszystkim zaraz po włączeniu kompa A do tego nie trzeba się bawić z dzieleniem łącza na inne komputery. Router posiada także prosty sprzętowy firewall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonic.pb Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 Przed godziną zainstalowałem (_linuxa_ → Linuksa) ORT pierwszy raz w życiu, i mam problem z neo. ;/ modem sagem f@st 800 nie działa mi net pod userem ;/ a na root bez problemu wszystko chodzi :/ może ktoś pomóc? z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 moze to kwestia uprawnien? http://156.17.100.89/~krzys/uosiu.tk/porad...-fst-800-i-fc5/ tutaj masz mirror poradniku o neo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonic.pb Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 z tego co widze nie różni się niczym od tego na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 A ja mam pytanie. Na feroda 4 jak sobie zainstalowałem eagle to konfigurowałem poleceniem eagleconfig. Czy nie da się tak w fedora5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 Sonic kiedyś na FC2 i sagemie odpalałem pd x-ami terminal, i po su - wpisywałem startadsl jak się nie myle. Zrób tak i napisz czy zadziałało. Net zaskoczy to terminal zamykasz , nie musisz jako root netu przeglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonic.pb Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 lone_wolf twój sposób nie działa ;( pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 nie wiem o jakim poradniku mówisz, ale na forum jest dobry tekst... instalowalem zawsze w ten sposób, poźniej wklej do /etc/rc.local odpowiednie wpisy i net powinien śmigać (_odrazu_ → od razu) ORT po postawieniu systemu: modprobe pppoatm pppd call ueagle-atm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonic.pb Napisano Wrzesień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2006 na userze komenda pppd call ueagle-atm jest wykonywana poprawnie, działa gg, jest odpowiedź ping'u oraz dastaje odpowiedz od ppp0 w poleceniu ifconfig, jedyny problem polega na tym że strony mi się nie wyświetlają, pojawia się informacja że może wpisałeś "ww" zamiast "www" itd;f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Wrzesień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2006 Środowisko > Administracja > Poziom bezpieczeństwa i zapora sieciowa Zobacz, czy ustawieniach firewalla (Zaufane usługi) są zaznaczone HTTP, HTTPS, SMTP i FTP. U mnie to kiedyś sprawiło taki problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonic.pb Napisano Wrzesień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2006 działa thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi