pp5585 Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 wlasnie sie przesiadlem i zaluje wczesniej mialem fedore 4 i386 a procek mam athlon64 i chodizla fajnie wszytsko latwo sie instalowalo itd Teraz mam fedore 5 x86_64 I nawet javy do przegladarki nei moge zainstalowac....... bo w pakiecie jre.......amd64.bin po zainstalowaniu nawet neima czegos takiego jak plugin........ Sciagam fedore 5 i386 Aha i jak kompliuje program ktory zwykl dobrze dzialac pod fedorka 64bit to mam warninga i po uruchomieciu mam seq fault................. ( to jest C kompilowane gcc) Pozdrawiam Piotr P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 dostosować FC do swoich potrzeb + dodatkowo instalacja AIGLX ]:-> daj znać jak odpalisz AIGLX a poza tym to za dużo wszyscy narzekają na fc 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 a poza tym to za dużo wszyscy narzekają na fc 5 przejrzyj archiwa tuz po wypuszczeniu FC4 Wtedy był oznacznie gorzej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Ja sobie chwale na razie wszystko mi gada łącznie z wszystkimi multimediami. A przedewszystkim komp mi pod gnome cholernie przyśpieszył normalnie. i pamięci tyle nie bierze co czwórka wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 przejrzyj archiwa tuz po wypuszczeniu FC4 Wtedy był oznacznie gorzej.... fakt dlatego nauczony przykladem wczesniejszych FC - poczekam jeszcze z miesiac, sledzac problemy i rozwiazania, i postawie sobie FC5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Zainstalowałem FC 5 i jestem bardzo zadowolony - wszystko działa jak należy, szybko sprawnie i bez błędów. Mam jedynie zastrzeżenia do niepełnego tłumaczenia Gnome na polski, ale ze względu na pośpiech z jakim dodawano najnowszą wersję tego środowiska do ostatecznej wersji "piątki" jestem skłonny to wybaczyć . Kilka skromnych uwag dotyczących instalacji FC5: 1) Warto sprawdzić wszystkie płyty "mediaczekiem" przed instalacją. 2) Dobrze jest IMHO zainstalować biblioteki programistyczne (rózne gcc, bisony itp. ) 3) Po instalacji z płyt zainstalowałem rpm z repo liviny po czym za pomoca add/remove software przejrzałem sobie ze spokojem wszystkie pakiety i doinstalowałem to co mi brakowało - wtym rózne kodeki, oprócz tego kodeki ściągnełem ze strony mplayera - multimedia działają bez problemu. 4) Pierwszy raz spotkałem się w Fedorze z Centrum sterowania sytemem - może po prostu wcześniej przeoczyłem odpowiedni pakiet w każdym razie jest to funkcjonalność której mi brakowało w porównaniu z Yast czy Centrum Sterowania Mandrake. Ale mam też jeden problem: skąd wytrzasnąć kernel-source 2.6.15-1.2054_FC5 - potrzebuje to do instalacji Vmware. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Zainstalowałem FC 5 i jestem bardzo zadowolony - wszystko działa jak należy, szybko sprawnie i bez błędów. Mam jedynie zastrzeżenia do niepełnego tłumaczenia Gnome na polski, ale ze względu na pośpiech z jakim dodawano najnowszą wersję tego środowiska do ostatecznej wersji "piątki" jestem skłonny to wybaczyć Konstruktywne uwagi co do tłumaczenia należy zgłaszać do GNOME PL TEAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 4) Pierwszy raz spotkałem się w Fedorze z Centrum sterowania sytemem - może po prostu wcześniej przeoczyłem odpowiedni pakiet w każdym razie jest to funkcjonalność której mi brakowało w porównaniu z Yast czy Centrum Sterowania Mandrake. Pisałem kiedyś o tym programiku z Extras w shoutboksie. Ale mam też jeden problem: skąd wytrzasnąć kernel-source 2.6.15-1.2054_FC5 - potrzebuje to do instalacji Vmware. Prawdopodobnie potrzebujesz paczki "kernel-devel". Konstruktywne uwagi co do tłumaczenia należy zgłaszać do GNOME PL TEAM. GNOME PL Team nie wydaje się być skłonny do współpracy, moje pliki z tłumaczeniem różnych programów nie zostały dodane do CVS-a od roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Zainstalowałem FC5 i nawet chodzi. Tylko trochę przymula w X'ach ale to pewnie przez brak sterowników (poczekam aż będą na livnie). I jedno pytanie. W jakim katalogu są przechowywane zainstalowane czcionki? Próbowałem zainstalować kilka windowsowych (niektóre stronki wyglądają koszmarnie bez tego) poprzez skopiowanie ich do fonts:/ w konquerorze oraz instalatorem czcionek w centrum sterownia KDE. Niestety zawsze zdyhało przy próbie kopiowania. Może zadziała jak skopiuję 'ręcznie' tylko muszę wiedzieć gdzie. A może jest jakaś paczka posiadające te podstawowe czcionki (verdany, tahomy, timesy new romany i inne)? Z msttcorefonts nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 w FC4 w konsoli podeszlem na roota i wydalem kcontrol chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Nie wytrzymalem i dzisiaj zainstalowalem fedorke 5. Bardzo pozytywne wrazenia. Gnome chodzi sporo szybciej. Dziala mi net, vpn, kadu, mp3 wiec na poczatek nie jest zle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Już wiem, że muliła mi karamba. Po wyłączeniu od razu przyśpieszyło. Czcionki chyba już też działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 u mnie na Celeronie 2GHz z 256DDR 80GiB Barracuda chodzi pieknie. nie zacina sie przy odpalaniu programow(FC4 czasem przymulal po kliknieciu na ikonke np.od mozilli) po wylaczeniu uslug odpala sie w przyzwoitym czasie;] tylko czekam jeszcze na sterowniki do karty ati. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Nie przesiadłem się i chyba jeszcze dłuższy czas się nie przesiądę. Kłopoty z Operą i VMware - dwa programy na kŧórych mi zależy Poza tym na razie brak też paczek z sterami nvdia, a repo livna jakoś dziwnie się zachowuje - musiałem wyłączyć, więc odczuwam braki k3b-mp3 i innych *-mp3, *-lame. Nie da się ukryć, że działa szybciej niż FC4, ale to może wrażenie, bo to świeża instalka nie zaśmiecona jeszcze. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 u mnie opera dziala. sam nie zainstalowal tylko ikonki o_0 ale to przeciez nie problem. VMware nie sprawdzalem gdyz takowego nie posiadam Livna zachowuje sie dziwnie? nie zauwazylem. sciagnela mi mplayera digikam. no jeszcze nie patrzylem tego pluginu mp3 do k3b. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi