damador Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 z innej beczki da sie yumem fc5-> 6 zrobic ? niewazne znalazlem glupio samemu cytowac siebie http://fedoraproject.org/wiki/YumUpgradeFaq http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...-6-4.noarch.rpm reszta jak z 4->5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tutanchamon Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 zmien ftp:// na http w mirrorlist, przez http sunsite ma otwarte Troszke tak nie za bardzo wiem, gdzie to zrobic, bo w Yumeksie nie widze takich opcji, a jak próbuje rpm-em zainstalowac release-6.4, to dostaje komunikat, ze pliki sie "gryza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Bron Boze, nie próbuj aktualizowac dystrybucji za pomoca yumexa. To sie skonczy instalacja od nowa. Jak juz chcesz uzywac yuma, a nie plytki to zmien sobie w repozytoriach mirrory (tak jak ktos napisal wyzej z http na ftp) i zainstaluj wtedy np. yumem ten fedora-release Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
breusz Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 uwaga dla tych którzy ściagają: wersja z ICM czy też z linków podanych tutaj: wielkość: 3 525 195 776 Oct 18 00:49 FC-6-i386-DVD.iso wersja z http://torrent.fedoraproject.org/ 3 525 196 447 wersja stara sprzed kilku dni (czyli ta z ICM) ma kilka bugów więc warto pobrać nowszą. pozdrawiam irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Głowy nie dam, ale różnica chyba wynika z tego, że w torrencie automatycznie dociąga Ci pliczek z SHA1SUM. Właśnie sprawdziłem i ... obraz (wprawdzie niedociągnięty, ale mam zajmowanie miejsca takiego jaki będzie miał docelowy plik - w bit tornado na winzgrozie) ma: 3 525 195 776 bajtów ,czyli tyle ile podałeś uwaga dla tych którzy ściagają: wersja z ICM czy też z linków podanych tutaj: wielkość: 3 525 195 776 Oct 18 00:49 FC-6-i386-DVD.iso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 ok, jak kogos interesuje fc6 i386 na cd to pierwsze 4 iso ktore narazie sa dostepne (piaty sie sciaga) via scp host gim34.bee.pl port 9999 user fedorec passwd fedorowicz trzymam gora 2 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Hmmm...myślę że forum to nie miejsce na czat komu się ile już ściągnęło :/ od tego macie irca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 to moze przenisc temat do HydePark'u?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaweł Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 słuchajcie coś chyba tu jest nie tak jak powinno... przegądam mirrory i wszędzie DVD ISO są z 18-19 października. Już mam prawie 50% ale to chyba wszędzie są jeszcze poprzednie wersje. Jeśli możecie to napiszcie mi ile powinny zajmować wersje ostateczne i386, x86_64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 ...Już mam prawie 50% ale to chyba wszędzie są jeszcze poprzednie wersje.A co rozumiesz pod pojeciem poprzednia wersja? Jesli Pre-Release to sie mylisz... Finalizacja FC6 zostala wykonana 18/10/2006 wiec nie wiem z czym masz problem - zarowno to co jest na mirrorach jak i obrazy ktore wyciekly kilka dni przed oficjalna premiera sa w porzadku. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaweł Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 spoko spoko!! tego nie wiedziałem że została zakończona już wcześniej. Nie wiem to zapytałem. Myślałem po prostu że to wersje jeszcze z testów - niefinalne. Dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek.sz Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 Fedore 6 i386 juz zainstalowałem teraz sciągam x86_64 800KB/s póki jestem na uczelni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_gab Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 u mnie cienko ... tylko 320kb/s . Trudno musze czekac te 2.5 h .Zastanawia mnie co tak naprawde się tam zmieniło , i czy nie wiecie , czy mozna bedzie instalowac fedorke na innych systemach plikow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek.sz Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 u mnie cienko ... tylko 320kb/s . Trudno musze czekac te 2.5 h .Zastanawia mnie co tak naprawde się tam zmieniło , i czy nie wiecie , czy mozna bedzie instalowac fedorke na innych systemach plikow ? z tego co widziałem to chyba na ext3 się standardowo instaluje ale to mi nie przeszkadza ważne żeby była obsługa NTFS lub FAT pełna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek.sz Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 średnio 744KB/s wyszło studenci mają dobrze i co najważniesze suma kontrolna się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi