Andrzej Orkan Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Narazie czekając na FC6 przeczytałem recenzję tego release (tym razem nazywa się "Zed") w serwisie Phoronix i tam natknąłem się na taki fragment: Unfortunately, one of our package complaints is the use of the Mozilla Firefox 1.5 branch. Mozilla Firefox 2.0 is being released today, so it is unfortunate that FC6 had not shipped with the release candidate. Unfortunately, it doesn't look like Mozilla Firefox 2.0 will reach the FC6 updates repository; users will need to wait for the release of Fedora Core 7 for official support. However, at the Phoronix Forums we have provided an unofficial Firefox 2.0 RPM for Fedora Core 6. Czyli to oznacza, że Firefox2 nie pojawi się w oficjalnych repozytoriach FC6? Czy ja dobrze zrozumiałem? Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 No tak wynika. Ale oczywiscie mozesz zassac Firefoksa osobno albo zainstalowac jakiegos unoficiala, tak wiec tragedii nie ma:] No i z tego co widac to to nie jest chyba oficjalne stanowisko tworcow wiec nie jest to takie pewne.. nie wiem dlaczego mialo by nie byc ffoxa 2.0 w repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek.sz Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 No tak wynika. Ale oczywiscie mozesz zassac Firefoksa osobno albo zainstalowac jakiegos unoficiala, tak wiec tragedii nie ma:] No i z tego co widac to to nie jest chyba oficjalne stanowisko tworcow wiec nie jest to takie pewne.. nie wiem dlaczego mialo by nie byc ffoxa 2.0 w repo. dokładnie a pozatym do firefoxa 2 musze się jeszcze przyzwyczaić zamykanie zakładek jest troche inne niż w 1.5.7 i można namieszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Czyli to oznacza, że Firefox2 nie pojawi się w oficjalnych repozytoriach FC6? Czy ja dobrze zrozumiałem? Wybacz, ale nie W szóstej wersji naszego systemu operacyjnego firefox2 będzie, ale nie w core. Aktualnie przechodzi przez review tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 no coś długo ten ff2 nie jest dołączany i nic się nie dzieje ;( Cemu np nie dadzą tego ff 2 do livny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 http://adiospl.wordpress.com/2006/11/30/fi...fedorze-core-6/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 tak nie za bardzo to działa... :/ [tomek@Kosi ~]$ su - Hasło: [root@Kosi ~]# yum update –enablerepo=development firefox Loading "installonlyn" plugin Setting up Update Process Setting up repositories extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 core 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 freshrpms 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 1.5 MB 00:20 ################################################## 4692/4692 Could not find update match for firefox Could not find update match for –enablerepo=development No Packages marked for Update/Obsoletion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 takie rzeczy jak opcje do yum robi sie tak yum --enablerepo=development update firefox w swoim blogu adios ma blad. [EDIT]Dodale -a ty chlopie nie przepisuj wszystkiego tak bezmyslnie bo kiedys ktos ci powie rm -rf / jako root i masz pozamiatane bo to jest najgrozniejszy wirus pod linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 [root@Kosi ~]# yum --enablerepo=development firefox Loading "installonlyn" plugin usage: yum [options] < grouplist, localinstall, groupinfo, localupdate, resolved ep, erase, deplist, groupremove, makecache, upgrade, provides, shell, install, w hatprovides, groupinstall, update, groupupdate, info, search, check-update, list , remove, clean, grouperase > options: -h, --help show this help message and exit -t, --tolerant be tolerant of errors -C run entirely from cache, don't update cache -c [config file] config file location -R [minutes] maximum command wait time -d [debug level] debugging output level -e [error level] error output level -y answer yes for all questions --version show Yum version and exit --installroot=[path] set install root --enablerepo=[repo] enable one or more repositories (wildcards allowed) --disablerepo=[repo] disable one or more repositories (wildcards allowed) -x [package], --exclude=[package] exclude package(s) by name or glob --obsoletes enable obsoletes processing during updates --noplugins disable Yum plugins [root@Kosi ~]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 yum --enablerepo=development update firefox czytaj ze zrozumieniem bledy, które wyswietla system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 no coś długo ten ff2 nie jest dołączany i nic się nie dzieje ;( Cemu np nie dadzą tego ff 2 do livny? To by nic zmieniło - paczka przechodziłaby przez ten sam proces co teraz. Osoba, które chce tego firefoksa spaczkować nie ma sponsora, poza tym chyba nie wykazuje zbytniej aktywności... więc to trwa i trwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 To nie mój błąd, tylko błąd Wordpress'a. Za każdym razem tak robi ;-) Muszę to jakoś obejść ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 To nie mój blad, tylko blad Wordpress'a. Za kazdym razem tak robi ;-) Musze to jakos obejsc ;-) A jakbys napisal "\-\-enablerepo" ? Wordpress moze da sie oszukac a backslashe linuksowi nie zaszkodza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 Niestety to nic nie daje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 Nie mogłem się doczekać na FF 2.0, więc ściągnąłem tarballa ze strony Firefoksa, rozpakowałem i używam, a on mnie miło zaskoczył, bo jest szybszy niż FF 1.5.x... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi