Raphin Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Witam! Ostatnio zaczął mnie dotykać pewien problem. Otóż grając sobie na mojej FC6, po jakimś czasie aplikacja zaczyna działać z niepłynnie. Wygląda to tak: odpalam sobie np. Regnum Online (taka gra MMORPG w 3D) i początkowo gra chodzi płynnie (stosunkowo do wydajności komputera), ale po jakimś czasie (ok godziny, może dwóch) zaczyna przerywać, 'ciąć się'. Pomaga wtedy logout i odczekanie paru chwil (ew. patrze sobie na coś w internecie). Potem, po ponownym odpaleniu aplikacja działa normalnie. Dotyczy to głównie aplikacji, które wykorzystują w jakiś sposób bezpośrednio kartę graficzną (mam GF 4200Ti 64MB). Podam może tytuły aplikacji, w których mi się to najczęściej udziela: Regnum Online, Open Arena, Enemy Territory, ePSXe, Zsnes. Chciałbym prosić o poradę, co zrobić, aby tak się nie działo. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 kiedy cokolwiek zacznie się ciąć, wpisz do terminala top i podejślij na forum kilka pierwszych linijek z tabelki; zwykle winowajcami są rpmq, beagle oraz prelink; można oczywiście coś na to poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Styczeń 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 ...Pomaga wtedy logout i odczekanie paru chwil (ew. patrze sobie na coś w internecie)... Mi to wygląda na problem za hardware. Tzn coś w komputerze się przegrzewa i zwalnia żeby się nie spalić, ale oczywiście mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raphin Napisano Luty 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2007 kiedy cokolwiek zacznie się ciąć, wpisz do terminala top i podejślij na forum kilka pierwszych linijek z tabelki; zwykle winowajcami są rpmq, beagle oraz prelink; można oczywiście coś na to poradzić Witam. Problem stwarza proces o nazwie yum-updatesd (czy podobnej). Co można z tym zrobić? Jak to (ew.) skonfigurować, tak, żeby się nie włączało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2007 Można go np. wyłączyć przez System-Administracja-Ustawienia serwera-Services i gdzieś na dole jest yum-updatesd. Nie zapomnij po wyłączeniu tego procesu o update'ach przez yuma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raphin Napisano Luty 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2007 ok dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi