Skocz do zawartości

Mp3 Player

rider3

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawialem sie nad wyborem wyzej wymienionej aplikacji, ale nie znalazlem dobrej pozycji. Zalezy mi na programie podobnym do windowsowskiego foobar2000. Amarok ciagle krzyczy o jakies bledy w zwiazku z xine, xmms kompletnie nie przypadl mi do gustu. Znacie moze jakis dobry player ?

Amarok krzyczy jakieś pewnie dlatego, że trzeba zainstalować obsłógę Mp3 albo dobrze go skonfigurować. Mimo to polecam Ci Amaroka, jest naprawde świety. Trochę się pomeczysz, może nie.. ale naprawdę warto :]

Popatrzyłem jak ten foobar2000 wygląda i wydaje mi się, że możesz spróbować Rythmbox.

Poza tym ja korzystam z BMPx, ale jest przy nim trochę walki z poprawną instalacją no i repozytoria trzeba dodać takie, że potem może być kasza w systemie.

W sumie chyba zgadzam się z tym co napisał Kosi#1 - wszystkie błędy da się usunąć, bo jednak większości ludzi Amarok działa poprawnie, więc może warto poświęcić mu trochę czasu na konfigurację.

Hmm przy mozliwosciach foobara, amarok wypada dosc blado no, ale sprobuje zobaczyc co sie z tym da zrobic.

Ponadto chcialbym sie dowiedziec jednej rzeczy. Amarok jest pod KDE, ja uzywam XFCE i przy wylaczaniu go wyswietla sie blad KDE Crash. Da sie temu jakos zaradzic ?

O wlasnie

Popatrzylem jak ten foobar2000 wyglada i wydaje mi sie, ze mozesz spróbowac Rythmbox.
Tu nie chodzi o wyglad tylko o funkcjonalnosc i mozliwosci, dla mnie moze wygladac to jak notepad byleby byl tak dobry jak wyzej wymieniony program.

Dobra pobrac amarok-extras-nonfree by mp3 zaczely dzialac :P.

jak możesz mówić że amarok wypada słabo (blado), jeżeli nawet go jeszcze nie uruchomiłeś... popatrzałeś na screeana i pomyślałeś "pewnie będzie blado wypadał w porównaniu z foobarem" (nie mówię tu o wyglądzie)

jak możesz mówić że amarok wypada słabo (blado), jeżeli nawet go jeszcze nie uruchomiłeś... popatrzałeś na screeana i pomyślałeś "pewnie będzie blado wypadał w porównaniu z foobarem" (nie mówię tu o wyglądzie)

Mimo iz nie odtwarzal mp3 to oblukalem opcje i nie ma np zmiany jakosci dzwieku z 16 bitow na 32 ;X a to juz ogromna strata w stosunku do konkurenta.

Ponadto chcialbym sie dowiedziec jednej rzeczy. Amarok jest pod KDE, ja uzywam XFCE i przy wylaczaniu go wyswietla sie blad KDE Crash. Da sie temu jakos zaradzic ?
Zrobiłeś pełny update systemu? Może warto przeinstalować amaroka? Nie ma znaczenia z jakiego desktopu korzystasz, istotne są biblioteki. Ja też używam XFCE i mam aplikacje zarówno pod GNOME jak i pod KDE (Gtk, Qt), chociaż generalnie to gnomowe wydają się być lżejsze, choć z drugiej strony często odstają funkcjonalnie od KDE dlatego "mieszam" te biblioteki.

O wlasnie Tu nie chodzi o wyglad tylko o funkcjonalnosc i mozliwosci
Napisz na jakich funkcjach Ci zależy, to łatwiej będzie komuś coś doradzić - mnie ostatnio wystarcza audacious + mplayer/mencoder co załatwia mi w pełni wszelkie typy video i audio (w tym strumieniowe) oraz nagrywanie i - podobno, nie sprawdzałem - TV zarówno w konsoli jak i pod desktopem (z mplayer-gui). Więcej w "man mplayer".

Dobra pobrac amarok-extras-nonfree by mp3 zaczely dzialac :P.
No właśnie ;)

Mimo iz nie odtwarzal mp3 to oblukalem opcje i nie ma np zmiany jakosci dzwieku z 16 bitow na 32 ;X a to juz ogromna strata w stosunku do konkurenta.

Niestety w wypadku muzyki konwertowanie z 16 bitów do 32 bitów daje nam więcej strat niż korzyści. Foobar2000 dorzuca dodatkowe informacje tworząc szum i tak naprawdę można zaobserwować stratę jakości dzwięku. Cyferki fajnie wyglądają ale niestety nie daje to nam wymiernych korzyści.

To tak jak z zwiększaniem rozdzielczości plików graficznych.

Nie polecam.

Zgadzam sie z jednym amaroK ma mniejsze możliwości konfiguracji niż foobar2000

Pokój

Zalezy mi na programie podobnym do windowsowskiego foobar2000.
Szkoda, że nie ma linuksowej wersji foobara. Ten plyer miał w sobie to coś :) prostota i równocześnie bogaty wybór opcji. Obecnie używam z Rhythmboxa i xmms :lol: (wiem że to przeżytek). Co do rhythmboxa to ma dość małe możliwości konfiguracji (Preferencje). Jest jakaś strona z której można pobrać wtyczki do niego? Amaroka nigdy nie instalowałem, bo gdzieś widziałem, że jego gnomowym odpowiednikiem jest właśnie rhythmbox, więc nie ma chyba sensu trzymać na dysku dwa podobnych programów.

jego gnomowym odpowiednikiem jest właśnie rhythmbox, więc nie ma chyba sensu trzymać na dysku dwa podobnych programów.

Raczej Exaile. To jest właściwie AmaroK na GTK ;) (a przynajmniej takie jest założenie :P )

• 4 weeks later...

Przeciętny człowiek jeszcze słyszy różnicę do 20 bitów, jednak powyżej nie czuje. Wyjątkiem są fanatyczni melomani, którzy słuchają z płyt gramofonowych oraz CDaudio.

Co do foobara - interfejs nie przypadł mi do gustu. Wole nawet starego XMMSa, czy byczastego amaroka. A player ma GRAĆ a nie jakieś cuda wyczyniać.

• 2 months later...