morsik Napisano Wrzesień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2007 kurzawa a na co ci selinux? podobno są z nim problemy ja mam go wyłączonego bo nawet nie wiem po co on jest, wi ęc po co ma mi się coś kisić w systemie co nawet nie wiem do czego służy. Ale wątpię żeby seliunux go blokował bo skoro się uruchamia... Sprawdź w 'top' czy dalej jest program po wyłączeniu być może jest jakiś błąd w kodzie i on się po prostu nie wyłącza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Wrzesień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2007 kurzawa a na co ci selinux? podobno są z nim problemy ja mam go wyłączonego bo nawet nie wiem po co on jest, wi ęc po co ma mi się coś kisić w systemie co nawet nie wiem do czego służy. wyłączenie SeLinuxa to bardzo zły pomysł ale to tylko moje zdanie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Wrzesień 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 kurzawa a na co ci selinux? podobno są z nim problemy ja mam go wyłączonego bo nawet nie wiem po co on jest, wi ęc po co ma mi się coś kisić w systemie co nawet nie wiem do czego służy. Ale wątpię żeby seliunux go blokował bo skoro się uruchamia... Sprawdź w 'top' czy dalej jest program po wyłączeniu być może jest jakiś błąd w kodzie i on się po prostu nie wyłącza Jako proces last.fm.app i last.fm po zamknięciu znikają. A po ponownym uruchomieniu pojawiają się znowu ale nic się nie dzieje. Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 Nawet jak wyloguje i zaloguje się ponownie to aplikacja nie chce się uruchomić. Uruchamia się jedynie jak uruchomie ponownie komputer. Dalej się nie rozumiemy. Takie zachowanie nie wyłaczy zawieszonych procesów. trzeba je ręcznie zdjąć z listy ps. Jeżeli chodziłoby o SELinux, odpowiedzi nalezy szukać w logach bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Wrzesień 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2007 Dalej się nie rozumiemy. Takie zachowanie nie wyłaczy zawieszonych procesów. trzeba je ręcznie zdjąć z listy ps. Jeżeli chodziłoby o SELinux, odpowiedzi nalezy szukać w logach bezpieczeństwa. Ale jakie procesy mam zdjąć ręcznie z listy. Procesy last.fm i last.fm.app znikają zaraz po wyłaczeniu aplikacji. A ja uruchomie aplikacje ponownie to te 2 procesy znowu się pojawiają ale nic się nie dzieje. Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi