Cannabis Napisano Październik 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2007 Witka Mam takie pytanie dlaczego jak chce zainstalować jakiś program np. kadu : [root@localhost ~]# yum install kadu Loading "installonlyn" plugin Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running. Aborting. Czy jest złe repytytorum jak sie odswieża nigdy nie miał fedory ale juz posiadałem (_linuxa_ → Linuksa) ORT może mi ktoś (_pomuc_ → pomóc) ORT prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Październik 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2007 Czy w takim momencie nie instalujesz "równolegle" innego programu poprzez yuma :?: Albo czy nie masz uruchomionego innego narzedzia do instalacji proigramów np ;KYUM , YUMEX :lammer: Pozamykaj inne narzedzia do instalacji programów i spróbuj jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2007 masz uruchomione automatyczne aktualizacje; możesz je wyłączyć używając kreatorka system-config-services, lub ntsysv; szukaj czegoś o nazwie "yum-updatesd" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2007 To ja się może spytam jak właściwie się używa tego "yum-updatesd" bo mail ten systemowy mi najwyraźniej nie działa (zresztą nie widzę po co miałby działać), w /var/log nie widzę żadnych logów, a dbus to w ogóle nie wiem co to jest . Zamiast tego zrobiłem sobie powiadomienie przez wpis "yum list updates>plik" w rootowym crontab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2007 To ja się może spytam jak właściwie się używa tego "yum-updatesd"Mniej więcej tak jak windowsowych automatycznych aktualizacji Klikasz w ikonkę i "coś" w tle robi update. W sumie co kto lubi Osobiście preferuję rozwiązania konsolowe np.takie skrypty jak Twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulldogs-f Napisano Listopad 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 Witam Właśnie zainstalowałem linuksa. ( jest nowy w tym) Gdy chce coś zaistalować wyświetla mi komunikat [root@chello089076123160 Artur]# yum install kadu Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running as pid 2845. Another app is currently holding the yum lock; waiting for it to exit... nie wiem co z tym zrobić ( yum.updatesd został zatrzymany) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Listopad 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running as pid 2845. Another app is currently holding the yum lock; waiting for it to exit... nie wiem co z tym zrobić ( yum.updatesd został zatrzymany) został zatrzymany na wszystkich trzech poziomach? Co daje /sbin/chkconfig --list yum-updatesd Ponowne zalogowanie tez rozwiązuje ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running as pid 2845. Another app is currently holding the yum lock; waiting for it to exit... Ludzie!!!!! Co jest z Wami? To już chyba czwarte takie pytanie dzisiaj. Naprawdę nie widać napisu Szukaj - prawy górny róg strony. Albo → http://www.google.pl/search?source=ig&...oogle&meta= :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi