Mentat Napisano Grudzień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2007 Witam. Po wydaniu Fedorki 8 nastąpił mój powrót do Linuksa (zarzuconego swego czasu głównie przez gry ). Ale do rzeczy. Przeglądnąłem stare zakładki w Firefox i pojawił się problem z ich ułożeniem. Firefox nie pozwala mi przenosić folderów metodą drag&drop w menedżerze zakładek. Z samym przenoszeniem jednego folderu do drugiego można się poratować ikoną "przenieś", ale z ułożeniem kolejności już to nie działa. Pod windą jest OK więc albo coś z moją konfiguracją nie tak albo z Firefoxem Fedory. Pracuję na wersji 2.0.0.10. Pozdrawiam, Mentat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2007 to sobie skopiuj i podmień z windowsowego Firefox plik bookmarks.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2007 Pod windą jest OK więc albo coś z moją konfiguracją nie tak albo z Firefoxem Fedory. Pracuję na wersji 2.0.0.10. Rozumiem, że mówimy o przekładaniu w menadżerze zakładek FF? Jeśli tak, to znaczy, że u Ciebie jest coś nie tak. Bez problemów zmieniam kolejność wpisów w poszczególnych katalogach metodą drag&drop. F8, FF2.0.0.10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Grudzień 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2007 Rozumiem, że mówimy o przekładaniu w menadżerze zakładek FF? Jeśli tak, to znaczy, że u Ciebie jest coś nie tak. Bez problemów zmieniam kolejność wpisów w poszczególnych katalogach metodą drag&drop. F8, FF2.0.0.10. Chodzi mi konkretnie o katalogi zakładek. Same zakładki dają się przeciągać, jednak foldery nie. Mógłbyś mi jeszcze potwierdzić że możesz przesuwać foldery pomiędzy zakładkami dowolnie? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2007 Chodzi mi konkretnie o katalogi zakładek.Jeśli chodzi o ustawienie dowolnej kolejności folderów tych, które widać w okienku menadżera po lewej stronie (w postaci drzewa katalogów), to faktycznie nie dają się ruszyć. Dziwne trochę, bo np. rzszerzenia GMarks działa poprawnie tzn. w menadżerze zakładek przesuwam swobodnie zarówno linki jak i katalogi, w których są umieszczone. W sumie to mało mnie boli bo i tak ostatnio głównie właśnie z GMarks korzystam Ciekawe jak to jest w FF odpalanym z binarki a nie z RPM. [EDIT]Ściągnąłem binarkę (2.0.0.11) i też się katalogi nie dają przesuwać, czyli problem jednak po stronie FF. [EDIT2] Pod windą jest OK więc albo coś z moją konfiguracją nie tak albo z Firefoxem Fedory.Dziwne, bo właśnie sprawdziłem sobie w pracy pod Windows i katalogi w "drzewku" po lewej też nie dają się przesuwać i porządkować metodą drag&drop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Grudzień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Dziwne, bo właśnie sprawdziłem sobie w pracy pod Windows i katalogi w "drzewku" po lewej też nie dają się przesuwać i porządkować metodą drag&drop. Te po lewej zostaw w spokoju Chodzi o te po prawej tam gdzie jest lista zakładek. jak masz np. w folderze 2 zakładki i 2 foldery, to zakładki możesz przenosić do woli, a folderów się nie da niestety (pod Linuksem). Nie da się przez do ustawić kolejności folderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Te po lewej zostaw w spokoju A to żeśmy się nie dogadali. Foldery widoczne po prawej faktycznie się nie przesuwają, widać kreseczkę/separator lokalizujący folder pomiędzy innymi, ale po puszczeniu przycisku myszki nic się nie dzieje. Czyli wina FF albo Fedory. Może ktoś sprawdzi pod inną dystrybucją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Grudzień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Napisałem na forum mozilli http://mozillapl.org/forum/about-32778.html . Zobaczymy co oni powiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi