Mazyja Napisano Styczeń 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 Zainstalowałem fedore8 i mam problem z jej obsługą, mianowicie z pozoru wszystko jest ok, ale nie mogę zainstalować czegokolwiek z mojej płyty dołączonej do komputera (acer),i z tego powodu nie dziala mi sieć bezprzewodowa (ale jeśli użyje kabla i połączę za jego pomocą mój laptop bezpośrednio z modemem neostrady - to internet działa )To jeszcze nie wszystko bo jak chciałem zainstalować coś innego np. grę albo program z płyty czy z pandrive'a to też nie chciało sie zainstalować a nawet nie otworzyło pliku instalującego ale wyskoczylo okno : z następujacym komunikatem : nie można wyświetlić "tutaj nazwa pliku.exe" oraz informacja Położenie nie jest folderem Proszę bardzo : pomóżcie i doradzcie nawet jeśli wydaje sie to banalne to dla mnie jest to koszmar nie do rozwiązania proszę : napiszcie jak pozna rozwiazac ten problem i w jaki konkretnie sposób .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 Poczytaj o emulowaniu plików exe spod linuksa (wine,cedega). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 [...]wyskoczylo okno : z następujacym komunikatem : nie można wyświetlić "tutaj nazwa pliku.exe" Nic dziwnego. Pliku wykonywalnego spod Windows (*.exe) nie uruchomisz bezpośrednio pod linuksem. Jak temu zaradzić napisał powyżej sorror, chociaż musisz liczyć się z tym, że część programów (w tym większość gier) nie będzie działać również w emulatorze wine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazyja Napisano Styczeń 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 dziękuje Wam za wskazanie drogi, może pokieruje mnie do celu i uda mi sie wreszcie uruchomić co nie co na fedorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Styczeń 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2008 Jak zainstalujesz sterowniki itp z płyty dostarczonej wraz z ACERem to i tak nie będą działać, jaką masz kartę sieci bezprzewodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazyja Napisano Styczeń 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2008 moja karta sieciowa to Intel PRO/Wireless 2200BG Netwrk Connection Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC To co muszę zrobić aby działało ?? Na innym (_linuxie_ → Linuksie) ORT będzie działać np. w openSUSE ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkis Napisano Styczeń 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2008 Zainstalowałem fedore8 i mam problem z jej obsługą, mianowicie z pozoru wszystko jest ok, ale nie mogę zainstalować czegokolwiek z mojej płyty dołączonej do komputera (acer),i z tego powodu nie dziala mi sieć bezprzewodowa (ale jeśli użyje kabla i połączę za jego pomocą mój laptop bezpośrednio z modemem neostrady - to internet działa )To jeszcze nie wszystko bo jak chciałem zainstalować coś innego np. grę albo program z płyty czy z pandrive'a to też nie chciało sie zainstalować a nawet nie otworzyło pliku instalującego ale wyskoczylo okno : z następujacym komunikatem : nie można wyświetlić "tutaj nazwa pliku.exe" oraz informacja Położenie nie jest folderem Proszę bardzo : pomóżcie i doradzcie nawet jeśli wydaje sie to banalne to dla mnie jest to koszmar nie do rozwiązania proszę : napiszcie jak pozna rozwiazac ten problem i w jaki konkretnie sposób .... Jezeli chcesz, musisz lub lubisz uzywac Windoze, to zainstaluj VMware server(za darmo), potem uruchom VMware i zainstaluj Windows'a wtedy co prawda masz dwa chodzace OSy wolniejsze co prawda, ale jest to najprostszy sposob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi