Skocz do zawartości

Co Zamiast Winampa

patryk_f

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie do tych mieli do czynienia z odtwarzaczami audio na fedorę

Przyzwycziłem się do interfejdsu jaki oferował winamp. to znaczy eqalizer, wizulaizacja częstotliwości w formie spoadających słupków, menu start pauza podobne do typowuch klawiszy w magnetofonie no i maly i niewielki w formie zminiaturyzowanej. podobało mi się też i to że nazwy utworow były wyświetlane dośc małą czcionką.

czy jest jakiś program pod fedorę lub (_linuxa_ → Linuksa) ORT który bylby w swoim interfejsie podobny do winamp?

Eee, nie no <_< poszukałbyś na forum

Multum programów audio. Najbardziej do WinAmp podobny jest audacious. Wymiata Amarok (bibioteki KDE, Qt?). Niezły jest Exaile (biblioteki Gnome, gtk) itp itd - poszukaj, bo ręce opadają jak się słyszy (czyta) takie pytania. Tak sobie na gotowe przyjść? Zero wkładu własnego?

Linux nie Windows, tu trzeba myśleć, szukać. Chętniej rozwiązujemy konkretne problemy (w miarę możliwości) a nie udzielamy informacji leniuchom ;)

Zmień sposób myślenia. To Linux to nie Windows gdzie tylko "dalej..dalej..."

Bez urazy. Witamy w gronie miłośników linuksa ;)

[EDIT] Sorror ciężko Cię wyprzedzić w odpowiedziach ;)

Jeśli szukasz coś z interface'em winampa to polecam wcześniej wspomnianego audaciusa dodam, że obsługuje skiny z winampa z wersji 2.0. Ja osobiście uzywam Rhythmboxa i jestem bardzo zadowolony. A jak wspomniali moi przedmówcy softu jest wielka ilość - popróbuj, potestuj i na pewno coś tam znajdziesz.

Tutaj http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php/2007/...warzacze-audio/ masz te ciekawsze playery muzyczne opisane. Jest w czym wybierac:)

Dobry link. Używałem kiedyś Sonaty i nie polecam. Wyjątkowo irytująca gdy po wyłączeniu gra dalej. Nic dziwnego, to konsolowy soft.