Skocz do zawartości

Ukrywanie Systemu Przed Stat4u

Scorpion

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pamiętam teraz nazwy, ale był addon do seamonkey który pozwalał dowolnie modyfikować to z poziomu menu. Poszukaj dobrze po dodatkach do przeglądarek seamonkey i firefox gdzieś powinieneś to na pewno znaleźć

edit: a nawet mi się udało znaleźć. User agent switcher:

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/59

W operze tez jest jest mozliwosc ustawienia roznej identyfikacji przegladarki.
Iluzoryczna raczej ;) Znakomita większość portali i tak rozpoznaje Operę.

Przy okazji: zawsze wydawało mi się, że zmiana agenta http powodowała tylko zmianę rozpoznania przeglądarki, natomiast Scorpion chciałby zmienić system operacyjny. Jak to w końcu jest? Bo z tego co piszecie to mi wynika, że mogę się z moją Operą pokazać jako IE czy Mozilla (ale i tak nie zawsze działa), ale nikt nie mówi o SO. Bo to, że jadę z linuksa, to widać zawsze i u wszystkich niezależnie od tego jak sobie zmienię typ przeglądarki.

Iluzoryczna raczej ;) Znakomita większość portali i tak rozpoznaje Operę.

Przy okazji: zawsze wydawało mi się, że zmiana agenta http powodowała tylko zmianę rozpoznania przeglądarki, natomiast Scorpion chciałby zmienić system operacyjny.

Ależ oczywiście że można zmienić w firefoxie w pasku url wpisujecie

about:config i wciskamy enter :)

później w filtrze wpisujemy useragent

i o to co widzimy:

Firefox/1.5.0.12
pl-PL
CentOS
1.5.0.12-9.el5.centos

i w sekcji firefox wpisujemy np IE7

jeśli chcemy być obcokrajowcami to nie PL

i system np Winodws :)

---- łączenie postów ----

W logach apacha jesteśmy widziani wtedy tak jak wpisy które sobie ustawicie :)

Miłej zabawy :)

Po co chcesz ukryć się przed stat4u ? Może napisz co chcesz osiągnąć możliwe że jest jeszcze inny sposób :)

--------------

samba nie cytuj samego siebie i nie pisz postów pod własnymi - jest przycisk "EDYTUJ". WalDo

Po co chcesz ukryć się przed stat4u ? Może napisz co chcesz osiągnąć możliwe że jest jeszcze inny sposób :)
Z tego co napisał Scorpion w pierwszym poście wynika, że nie chce sie ukryć, tylko dostac na stronę a stat4u nie lubi linuksa.

Dzięki za odpowiedź na moje pytanie.

OT: Swoją drogą to ciekaw jestem czy i kiedy Opera dorobi się takiego mechanizmu jak ma FF :\

[EDIT]

Jeszcze w domu sprawdzę jak to wyglada pod linuksem ale na windach nie ma możliwości zmiany systemu operacyjnego na inny.

Po wpisaniu filtra "agent" mam tylko:

general.useragent.contentlocale

general.useragent.extra.firefox

general.useragent.locale

general.useragent.override

general.useragent.security

W linuksie jest taka możliwość. Można zmienić general.useragent.vendor czyli Fedora i parę innych rzeczy. To chyba jednak nie wszystko. Zazwyczaj w komentarzach wyświetla Linux i686 lub coś innego a nie samo Fedora.

Myslę, że ta opcja jest zakopana w innym miejscu.

Opera faktycznie nie daje takiej możliwości, jednak większość osób nie wie, że jej identyfikację zmienić możemy nie tylko na IE, ale również inne przeglądarki. Jeśli chodzi o inne wartości, to nic nie zdziałamy, dopóki jej kod będzie zamknięty ;)

Opera faktycznie nie daje takiej możliwości, jednak większość osób nie wie, że jej identyfikację zmienić możemy nie tylko na IE, ale również inne przeglądarki. Jeśli chodzi o inne wartości, to nic nie zdziałamy, dopóki jej kod będzie zamknięty ;)

A odnośnie pytania czy Winshitowy IE7 ma możliwość takich zmian jak FireFox? Jeśli tak to gdzie ???

Jak ukryć rodzaj systemu operacyjnego przed stat4u ?

To co mówi Twoje przeglądarka to najprawdopodobniej wykorzystuje ten mechanizm badawczy. Polecam dla ff wtyczkę User Agent Swicther wg tego ja mam system Słonik 15100900i zawsze klasyfikuje mnie w inne ;)