Scorpion Napisano Luty 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2008 Jak ukryć rodzaj systemu operacyjnego przed stat4u ? BO jak wchodze na strone z tym programem to mowi mi ze mam (_linuxa_ → Linuksa) ORT a ja bym chcial zeby on tego nie wiedzial Da sie to zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2008 Musiałbyś ręcznie zmodyfikować wartość stringu user-agent w Twojej przeglądarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2008 Nie pamiętam teraz nazwy, ale był addon do seamonkey który pozwalał dowolnie modyfikować to z poziomu menu. Poszukaj dobrze po dodatkach do przeglądarek seamonkey i firefox gdzieś powinieneś to na pewno znaleźć edit: a nawet mi się udało znaleźć. User agent switcher: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/59 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaz1978 Napisano Luty 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2008 Patrząc z perspektywy zwykłego usera to taka możliwość (identyfikacja przeglądarki) jest w Konquerorze w opcjach. Nie widziałem tego natomiast w firefoxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 W operze tez jest jest mozliwosc ustawienia roznej identyfikacji przegladarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 W operze tez jest jest mozliwosc ustawienia roznej identyfikacji przegladarki.Iluzoryczna raczej Znakomita większość portali i tak rozpoznaje Operę. Przy okazji: zawsze wydawało mi się, że zmiana agenta http powodowała tylko zmianę rozpoznania przeglądarki, natomiast Scorpion chciałby zmienić system operacyjny. Jak to w końcu jest? Bo z tego co piszecie to mi wynika, że mogę się z moją Operą pokazać jako IE czy Mozilla (ale i tak nie zawsze działa), ale nikt nie mówi o SO. Bo to, że jadę z linuksa, to widać zawsze i u wszystkich niezależnie od tego jak sobie zmienię typ przeglądarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 Iluzoryczna raczej Znakomita większość portali i tak rozpoznaje Operę. Przy okazji: zawsze wydawało mi się, że zmiana agenta http powodowała tylko zmianę rozpoznania przeglądarki, natomiast Scorpion chciałby zmienić system operacyjny. Ależ oczywiście że można zmienić w firefoxie w pasku url wpisujecie about:config i wciskamy enter później w filtrze wpisujemy useragent i o to co widzimy: Firefox/1.5.0.12 pl-PL CentOS 1.5.0.12-9.el5.centos i w sekcji firefox wpisujemy np IE7 jeśli chcemy być obcokrajowcami to nie PL i system np Winodws ---- łączenie postów ---- W logach apacha jesteśmy widziani wtedy tak jak wpisy które sobie ustawicie Miłej zabawy Po co chcesz ukryć się przed stat4u ? Może napisz co chcesz osiągnąć możliwe że jest jeszcze inny sposób -------------- samba nie cytuj samego siebie i nie pisz postów pod własnymi - jest przycisk "EDYTUJ". WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 Po co chcesz ukryć się przed stat4u ? Może napisz co chcesz osiągnąć możliwe że jest jeszcze inny sposób Z tego co napisał Scorpion w pierwszym poście wynika, że nie chce sie ukryć, tylko dostac na stronę a stat4u nie lubi linuksa. Dzięki za odpowiedź na moje pytanie. OT: Swoją drogą to ciekaw jestem czy i kiedy Opera dorobi się takiego mechanizmu jak ma FF :\ [EDIT] Jeszcze w domu sprawdzę jak to wyglada pod linuksem ale na windach nie ma możliwości zmiany systemu operacyjnego na inny. Po wpisaniu filtra "agent" mam tylko: general.useragent.contentlocale general.useragent.extra.firefox general.useragent.locale general.useragent.override general.useragent.security Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 W linuksie jest taka możliwość. Można zmienić general.useragent.vendor czyli Fedora i parę innych rzeczy. To chyba jednak nie wszystko. Zazwyczaj w komentarzach wyświetla Linux i686 lub coś innego a nie samo Fedora. Myslę, że ta opcja jest zakopana w innym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 Opera faktycznie nie daje takiej możliwości, jednak większość osób nie wie, że jej identyfikację zmienić możemy nie tylko na IE, ale również inne przeglądarki. Jeśli chodzi o inne wartości, to nic nie zdziałamy, dopóki jej kod będzie zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 Opera faktycznie nie daje takiej możliwości, jednak większość osób nie wie, że jej identyfikację zmienić możemy nie tylko na IE, ale również inne przeglądarki. Jeśli chodzi o inne wartości, to nic nie zdziałamy, dopóki jej kod będzie zamknięty A odnośnie pytania czy Winshitowy IE7 ma możliwość takich zmian jak FireFox? Jeśli tak to gdzie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 Jak ukryć rodzaj systemu operacyjnego przed stat4u ? To co mówi Twoje przeglądarka to najprawdopodobniej wykorzystuje ten mechanizm badawczy. Polecam dla ff wtyczkę User Agent Swicther wg tego ja mam system Słonik 15100900i zawsze klasyfikuje mnie w inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 czyli krótko mówiąc: patrz post nr 2 Z tego co pamiętam (dawno nie używalem), ale nie było chyba zbytnio kłopotów z tą wtyczką i zazwyczaj przynosiło zamierzone efekty ustawianie w niej odpoiednich wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi