Darknek Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 hej jaki program potrafi zmniejszac masowo (a nie po kolei kazde zdjecie) rozdzielczosc? Tak zeby mu zaznaczyc np 20 plikow i on sobie juz pojedzie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Bash for i in *; do convert -geometry XXX $i $i; done Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 a jak chcesz graficznie to yum install nautilus-image-converter zaznaczasz i zmieniasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Bash for i in *; do convert -geometry XXX $i $i; done Jednak przed tym należy wykonać: yum install ImageMagick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 XnView ma dość bogate opcje konwersji obrazków. Nie ma w repozytoriach, ale na xnview.com jest paczka RPM, którą można zainstalować bez problemów. Przynajmniej ja zainstalowałem na F8 i wcześniejszych. Jak jest z F9 nei wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Zainstaluj XnView a później (gui, przynajmniej u mnie, się wysypuje): nconvert -w 1024 -h 768 * Albo to samo możesz zrobić w showfoto bodajże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Albo to samo możesz zrobić w showfoto bodajżeSłusznie. Tak dokładnie to w digikam, którego częścią jest showfoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Lipiec 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 Dzieki wielkie. Widze, ze takich programikow to sa tysiace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi