darekrocznik71 Napisano Wrzesień 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2008 Panowie dziecko dostało matę do tanczenia pod USB Impact Dance Pad,niestety nie chce sie uruchomić, gra Stepmania instaluje się, niestety jak podłacze matę kablem USB to system jej nie widzi, w instrukcji jest napisane, że mata jest tez pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT,czy ktoś miał tez do czynienia z taką matą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2008 Pierwsza sprawa podłącz matę do komputera i w konsoli wpisz lsusb i wklej to tutaj w codebox, zobaczymy czy faktycznie jej nie widzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Wrzesień 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2008 Pierwsza sprawa podłącz matę do komputera i w konsoli wpisz lsusb i wklej to tutaj w codebox, zobaczymy czy faktycznie jej nie widzi... Jak wpisuję w konsolę lsusb to mam comand not found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2008 Jak wpisuję w konsolę lsusb to mam comand not foundO Jezu tyle razy to już było... root. Wpisz polecenie jako root. Na roota przechodź przez "su -". Spacja i kreseczka po "su" bardzo ważne. Albo podawaj pełną ścieżkę - /sbin/lsusb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Wrzesień 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2008 To może teraz czas na ostrzeżenia za nie przeszukanie forum? :lammer: @darekrocznik71: Po podłączeniu pokaż też dmesg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Wrzesień 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2008 Jak podłaczyłem matę to miałem to: [darek@localhost ~]$ su - Hasło: [root@localhost ~]# lsusb Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Bus 002 Device 002: ID 6677:8811 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 jak odłaczyłem to miałem to: [root@localhost ~]# lsusb Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 To chyba widzi tę matę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2008 wizi, ale przydałoby sie zobaczyć wyjście z dmesg po podłączeniu maty. Z tego co widzę to z podobną matą (6677:8811) nie było problemu pod F8, wystarczyło tylko skonfigurować ją w aplikacji (była widziana jako pad/joystick) ? http://www.abclinuxu.cz/hardware/vstupni-z...mance-ii-aw-001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2008 Miałem podobną matę i jest ona traktowana jako dodatkowy kontroler np. joystick tyle, że posiadający same strzałki do kierowania . Sprawdź programem acpi_listen , czy system reaguje jak naciskasz na matę. Problem może leżeć w samej grze, bo Stepmania to chyba tylko po windowsa jest i to wine może nie widzieć maty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gbudny Napisano Wrzesień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2008 Miałem podobną matę i jest ona traktowana jako dodatkowy kontroler np. joystick tyle, że posiadający same strzałki do kierowania . Sprawdź programem acpi_listen , czy system reaguje jak naciskasz na matę. Problem może leżeć w samej grze, bo Stepmania to chyba tylko po windowsa jest i to wine może nie widzieć maty. To jest oficjalna strona gry. jak widać są wersje dla Windows, Linux , Mac OS X. Teraz pytanie skąd czerpiesz takie rewelacje że jest tylko wersja dla Windows? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2008 Teraz pytanie skąd czerpiesz takie rewelacje że jest tylko wersja dla Windows?Fakt, mój błąd . Ja instalowałem tę grę pod wine -.-' . Btw. to temat całej gry nie jest chyba na tyle interesującą, aby moją informację o wypuszczeniu stepmanii tylko na windowsa uznać za jakąkolwiek rewelację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Grudzień 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2008 Panowie sciagnęlem wersje pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT w tar.gz,rozpakowalem i powstał mi folder stepmania,co dalej robić aby te grę uruchomić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2008 Zależy co masz w katalogu Uruchomić, jeśli to binarki albo skompilować i uruchomić, jeśli to źródła. Jakbyś nie był tak tajemniczy i zdradził link, z którego brałeś *.tar.gz to pewnie byłoby łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Grudzień 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2008 Zależy co masz w katalogu Uruchomić, jeśli to binarki albo skompilować i uruchomić, jeśli to źródła. Jakbyś nie był tak tajemniczy i zdradził link, z którego brałeś *.tar.gz to pewnie byłoby łatwiej. http://www.stepmania.com/download.php?file...9a-linux.tar.gz - z tego źródła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2008 cd StepMania-3.9 ./stepmania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Jeśli mogę coś dodać od siebie prawdopodobnie plik zgłosi, że nie może zostać uruchomiony, w tym celu trzeba kliknać PPM na plik, wybrać właściwości, zakładka uprawnienia i zezwalaj na wykonywanie pliku jako programu...wtedy już musi pójść pewnie można to rozwiązać przez chmod ale szczerze nie wiem jak... chmod 775 może to będzie? EDIT do postu poniżej Wybacz WalDo, ale nie każdy ma dobre łącze by ściągać nawet takie 10 MB od tak, a już na pewno by raptem sprawdzić jakie są uprawnienia pliku...nie kalkuluje się to i mimo, iż była w tym czasie przerwa świąteczna ja wcale wolne nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi