R_Przemek Napisano Październik 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2004 jak zainstalować win rara ? albo gdzie moge znaleść opis takiej instalacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2004 WinRar??? Jak sama nazwa wskazuje jest yo program pod win. Może i by chodził pod Wine, tylko po co? Zainstaluj sobie (yum-em/apt-em) rar i unrar i będziesz mógł uzywać standardowego File-Rollera. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempes84 Napisano Czerwiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2008 Ale WinRar pod Linuksa tez jest, tylko sie nazywa Rarlab, wiec ponawiam pytanie. Rarlab.RAR.v3.80.Beta.1.LINUX.Cracked-F4CG Ponizej link do pliku: [Link usunięty przez moderatora] Mam juz wypakowane wszystkie pliki tak jak trzeba, ale nie wiem jak to zainstalowac :/ Robie: make make install ... i co dalej? Gdzies sie to wypakowalo, zainstalowalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Czerwiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2008 unrar w zupełności wystarczy, instaluje się go poprzez yum (yum install unrar) i wydaje mi się, że jak oni pisali to (podczas poprzednich ME w piłce nożnej) to nie było jeszcze tego progamiku który podałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempes84 Napisano Czerwiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2008 No dobra, nie bylo, ale nie chcialem nowego tematu zakladac, wiec sie doczepilem do tego. Wiem, ze sie da wszystko rozpakowac unrar'em itp, ale dla mnie winrar (rarlab) jest bardziej zrozumialy, tzn wiem jak sie nim dobrze poslugiwac. Bo nie wiem jak mam zrobic podzielone archiwum, np na 100mb, lub temu podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Czerwiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2008 Wiem, ze sie da wszystko rozpakowac unrar'em itp, ale dla mnie winrar (rarlab) jest bardziej zrozumialy, tzn wiem jak sie nim dobrze poslugiwac. Rar dla Linuksa jest Command-line only: rar i unrar. Unrar z Fedory ma tę samą funkcjonalność co unrar z Rarlaba. Przy tym program Rarlaba jest shareware/trial (na 30, a może 40 dni); podobnie jak Winrar. Potem kup-lub-usuń. Winrar działa (a przynajmniej kiedyś działał) pod Wine (oczywiście te same warunki licencji). Programy okienkowe: Ark i File-roller (a inne zapewne również) obsługują archiwa rar (nawet przy pakowaniu, ale potrzebują rar-a). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2008 ... i co dalej? Gdzies sie to wypakowalo, zainstalowalo?Plik jest kradziony, paczka zawiera crack. Przypominam, że to nie jest forum warezowe. Następnym razem wyślę prośbę do Administratorów o usunięcie Twojego konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempes84 Napisano Czerwiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2008 Plik jest kradziony, paczka zawiera crack. Przypominam, że to nie jest forum warezowe. Następnym razem wyślę prośbę do Administratorów o usunięcie Twojego konta. Przepraszam, zapedzilem sie, to juz sie wiecej nie powtorzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2008 to juz sie wiecej nie powtorzy.Liczyłem na to, że to po prostu pomyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2008 Nie za bardzo rozumiem tematu Instalujesz unrar yum install unrar I potem rara obsługują wszystkie graficzne narzędzia do pakietów. W czym problem? Nie potrzeba chyba znania poleceń konsolowych do rozpakowania skoro już się ma obsługę okienkową. BTW. Rozpakowanie: unrar e plik.rar Rozpakowanie paczki rar która jest w kilku częściach (pliki .*part*.rar): unrar e plik.part1.rar Wpisujesz nazwę tylko pierwszego pliku, a unrar się zajmie resztą plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempes84 Napisano Czerwiec 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2008 OK, rozumiem, ze nie wiesz o co mi chodzi, bo zle to napisalem. Wszystko moge rozpakowac, chodzi to dobrze (e.g. uzywam Krusader'a). Rzecz w tym, ze za pomoca WinRar'a (RarLab) mozna robic archiwa podzielone na czesci, np 100mb i majace rozszerzenie rar. Teraz moge jedynie takie arj'oty robic, wiec i tak nie jest źle. Jezeli nie ma innego sposobu, to spoko, juz nic wiecej nie chce, dzieki za pomoc, pozdR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2008 Ja też chyba nie rozumiem gdzie problem. Jak już musisz podzielić te pliki to ściągnij rara http://www.rarlab.com/rar/rarlinux-3.8.b1.tar.gz , rozpakuj go gdzieś. Teraz wejdź do katalogu i np. ./rar a -v1024k plikWynikowy.rar plikZrodlowy No i podzieli plik na części po 1mb. Btw. winrar potrafi odczytywać ARJ, czyli nie ma sensu chyba kombinować z trialami, chociaż czytając poprzednie posty widzę, że z licencjami sobie radzisz bez pomocy producenta programu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płotek Napisano Październik 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2008 hmmm, jak probuje zrobić yum install unrar to dostaje , że nie ma pakietu unrar, co w takim przypadku ? EDIT// problem rozwiązany, jakieś repo Livna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi