Skocz do zawartości

Exaile

Zagiewa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zainstalowanego exaile na FC9 gnome. Po zaimportowaniu piosenek gdy chce je odtworzyc to wyskakuje mi cos takiego:

You do not have the appropriate Gstreamer plugin installed to play this file: file:...................mp3 (w miejscu kropek jest oczywiscie podana sciezka i tytul piosenki)

ale po wklepaniu w konsoli

rpm -qa | grep gstream

wyskakuje mi

gstreamer-plugins-base-0.10.19-2.fc9.i386

gstreamer-tools-0.10.19-1.fc9.i386

gstreamer-plugins-pulse-0.9.5-0.5.svn20070924.fc9.i386

gstream-1.6-2.fc9.i386

gstreamer-0.10.19-1.fc9.i386

gstreamer-plugins-good-0.10.8-5.fc9.i386

gstreamer-python-0.10.11-2.fc9.i386

wiec czego moze mi brakowac? - niby mam wszystko

Nie wiem jak to jest w F9, ale u mnie na F8

[waldo@waldo ~]$ rpm -qa | grep gstream
gstreamer-tools-0.10.15-1.fc8
gstreamer-plugins-ugly-0.10.6-5.lvn8
gstreamer-ffmpeg-0.10.3-5.lvn8
gstreamer-plugins-base-0.10.15-4.fc8
gstreamer-plugins-schroedinger-0.9.0-1.fc8
gstreamer-plugins-bad-extras-0.10.5-14.lvn8
gstreamer-plugins-bad-0.10.5-14.lvn8
gstreamer-0.10.15-1.fc8
gstreamer-plugins-farsight-0.12.5-1.fc8
gstreamer-devel-0.10.15-1.fc8
gstreamer-plugins-good-0.10.6-7.fc8
gstreamer-python-0.10.11-1.fc8
gstreamer-plugins-base-devel-0.10.15-4.fc8

Wiec tak... doinstalowalem pakiety ktorych nie mialem z listy ktore mi podaliscie i gdy wlaczylem piosenke to nie wyskakiwal ten blad co wczesniej ale muzyka tez nie leciala :/ nie wiem co moze byc nie tak. Cale szczescie ze mam amaroka ktory mi wystarcza. Chyba dam sobie spokoj z tym exaile :)

gdy wlaczylem piosenke to nie wyskakiwal ten blad co wczesniej ale muzyka tez nie leciala :/
Ale, że muzyka leci i nic nie słychać, czy w ogóle play nie działa? :huh: Może masz wyciszone, taki suwak Vol: - + ? ;) Właściwie to exaile troche jeszcze niedopracowany jest, u mnie jak włączę equalizer to coś strzela w głośnikach... Jak masz mocnego kompa to faktycznie możesz zostać przy amaroku, który korzysta z silnika xine. Jak dla mnie to amarok jest trochę za ciężki, inna sprawa, że od pewnego czasu staram się unikać programów z interfejsem napisanym pod qt.

jak włączam play to pokazuje sie na srodku ze teraz odtwarza sie dany utwor, pokazuje sie zdjecie plyty ale nawet nie odlicza czasu ile juz sekund/minut leci tylko stoi w mniejscu jak bym w ogóle nie nacisnal tego przycisku, a jak recznie przewine wlaczona piosenke do polowy to wraca z powrotem do poczatku i caly czas nic nie slychac. Co do glosnosci to mam na max wiec to na pewno nie to :) Kompa nie mam rewelacyjnego i sam musze przyznac ze amarok nie za rewelacyjnie szybko mi chodzi ale przyzwyczailem sie juz do tego :) Uzywam go przede wszystkim ze wzgledu na to ze jakos muzyki pod nim jest o niebo lepsza niz np w xmms