rayone Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 nie wiem czy ktoś tu już napisał, ale wydaje mi się, że znalazłem rozwiązanie problemu z firefoxem i znikaniem animacji flasha. rozwiązanie jeszcze niesprawdzone, ale działa! w fazie testów na Fedora 9 + Firefox 3.0.1 + Radeon X1950Pro + Xorg-ATI a więc - ściągnąłem wersję RC Flash Playera 10 z http://labs.adobe.com/downloads/ - zainstalowałem RPM-a - skopiowałem /usr/lib/flash-plugin/libflashplayer.so do /usr/lib/mozilla/plugins-wrapped/ - usunąłem dowiązanie symboliczne z /usr/lib/mozilla/plugins/ do libflashplayer.so - omijamy nspluginwrappera - restart Firefoxa - w about:plugins musi być: Shockwave Flash Nazwa pliku: libflashplayer.so Shockwave Flash 10.0 r12 (lub inna wersja 10 jak dotąd działa i mało tego DZIAŁA ŚWIETNIE jeszcze nie widziałem, żeby na sterownikach XOrg-Ati strumień HD z vimeo.com na pełnym ekranie chodził płynnie do tego firefox bardzo przyśpieszył czekam na Wasze doświadczenia i opinie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 Wypadało by, żeby w flash 10, problem został już na zawsze rozwiązany, ale sporo też zależy od przeglądarki np. w operze 9.6b1 poprawiono wyświetlanie animacji flash, sama przeglądarka przestała się zawieszać jednak nadal flash czasami potrafi się wysypać. Testowałem jedną z pierwszych wersji flasha 10 i wtedy efekty nie były obiecujące, dlatego skoro piszesz, że teraz jest ok to chętnie jeszcze raz spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayone Napisano Wrzesień 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 można by jeszcze spróbować obejść nspluginwrappera przy Flash Playerze 9, ale nie wiem jakie będą efekty, bo nie próbowałem. co do 10 RC, to zauważyłem, że tu i ówdzie występują małe błędziki, ale żaden jeszcze nie był uciążliwy, a przynajmniej się to wszystko trzyma kupy - z 9 nie byłem w stanie korzystać z multimedialnych stron, bo co chwilę szlag trafiał elementy flasha :/ Opery w ogóle nie używam, więc nie wiem czy będzie jakiś efekt przy 10 RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 Jutro przetestuje ta 10 Flash na Operze. Bo 9 sie wiesza niemilosiernie na 9.60. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 Noo poprawa wydajności zdecydowana, na flashu 9 zamiast tego filmu http://www.flashvideofactory.com/test/DEMO..._H264_500K.html miałem pokaz slajdów, a teraz wszystko naturalnie i płynnie . Na razie zwykłe animacje się nie zawieszają, ale dopiero po kilku dniach będzie można powiedzieć czy poblem szarych okienek został w końcu rozwiązany, oby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayone Napisano Wrzesień 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 trochę off-topa na początek ten filmik to zaledwie 720p? ja pitolę, ale jakość! ja chcę taką kamerkę, choćby z tymi 720p! u mnie nadal wszystko elegancko działa, jedyne co zauważyłem to szare kreski pojawiające się sporadycznie w animacji na głównej stronie youtuba ("Oglądane obecnie filmy wideo..."), ale cóż to za problem na tle osiągniętych korzyści PS nawet 1080p chodzi u mnie płynnie. w Fedorze! niesamowite co to się z tym Linuchem dzieje jeszcze trochę i skończy się panowanie hegemonów z Redmond! Windows jest jak Związek Sowiecki - musi upaść PPS sorry za off-topa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2008 a na F9.64bit jak? bo mi nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Wrzesień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 Wygląda że działa bardziej stabilnie ta 10 w Operze (niz 9 ktora pada ciagle). Zobacze jak pare dni pouzywam czy pojawia sie znow szare ekrany. A i nie instalowalem jak opisane w 1 poscie, zaisntalowalem tylko rpm i tyle! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayone Napisano Wrzesień 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 A i nie instalowalem jak opisane w 1 poscie, zaisntalowalem tylko rpm i tyle! u mnie sam RPM nie działał poprawnie na Firefoxie. czy Opera korzysta z nspluginwrappera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 czy Opera korzysta z nspluginwrappera? Niestety tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayone Napisano Wrzesień 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 zainstalowałem właśnie Operę 9.60b1 i też kicha. Wygląda na to, że w Firefoxie rozwiązanie pomaga (minął kolejny dzień życia zadowolonego użytkownika ), a Operze nie... pewnie będziecie musieli poczekać na pełne wersje FP 10 i O 9.6 i może wtedy będzie to działać jak powinno... już dawno temu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Wrzesień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2008 Jednak przy dluzym uzytkowaniu ciagle jest problem z tymi szarymi prostokatami. Poki co jesli cos Flasowego trzeba uzyc FF, bo w Operze nie da sie tego uzywac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2008 A mój FF3 na F8 z nvidia po tym zabiegu zaczął się wysypywać kilka razy częściej Spróbowałbym za jakiś czas z 10 stable od Adobe, ale do tego czasu przejdę na F10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayone Napisano Październik 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2008 kuku! szare okienka powróciły. ale... zastanowiłem się, to przecież nie możliwe!!! tak dobrze szło! no i rzeczywiście - była aktualizacja Firefoxa i oczywiście instalator poprawił ten "błąd", który zmajstrowałem powtórzyłem operację z pierwszego postu i hula! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Październik 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2008 Bez kitu, chłopaku! Jestem pod wrażeniem. Najbardziej dla mnie frustrujący problem Linuksa dzięki Tobie zostaje wyeliminowany! Chylę czoła. Odkąd zastosowałem Twój sposób, ani razu nie miałem kłopotu z 'wybuchającym' Flashem. Jeszcze gdyby tylko dało się poprawić wydajność Flasha, to byłbym w 100% usatysfakcjonowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi