salvatore Napisano Październik 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2008 tak jak w temacie... loguję się na roocie wpisuję komendę yum install mc i dostaję odpowiedź: Cannot find a valid baseurl for repo: updates-released czy może ktoś mi pomóc chciałbym zainstalować Midnight Commandera na dedyku pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Październik 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2008 a może z .rpm -a zainstalować da radę? tu masz linka Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2008 Cannot find a valid baseurl for repo: updates-releasedNic dziwnego. Przecież FC4 to jeszcze przed dinozaurami było Katalog na macierzystym serwerze jest pusty → http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/ 5 (a niedługo 6) wersji do tyłu to nawet najlepsze firmy nie utrzymują. Wkrótce mały jubileusz - wydanie F10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvatore Napisano Grudzień 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2008 przez rpm też nie idzie.... dla jasności wpisuję: rpm -i mc-4.6.0-1.i386.rpm i dostaję odpowiedź: Niespełnione zależności: libgpm.so.1 jest wymagany przez mc-4.6.0-1.i386 więc zassysam paczkę: wget ftp://rpmfind.net/linux/PLD/dists/ra/PLD/...-rc1.4.i386.rpm i instaluję razem: rpm -i mc-4.6.0-1.i386.rpm gpm-libs-1.20.1-rc1.4.i386.rpm i dostaję odpowiedź: Niespełnione zależności: libtinfo.so.5 jest wymagany przez gpm-libs-1.20.1-rc1.4.i386 i tak w kółko... Czy ktoś z Was zna się na tyle coby mógł mi pomóc.. nie będę teraz przecież zmieniał całego systemu po to by zainstalować Midnight Commander'a pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Grudzień 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2008 Witaj! Poszukaj mirrorów z pakietami dla FC4. Tu masz przykładowy. Ściągnij potrzebne pakiety i zainstaluj Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2008 wget ftp://rpmfind.net/linux/PLD/dists/ra/PLD/...-rc1.4.i386.rpm Czy ktoś z Was zna się na tyle coby mógł mi pomóc.. nie będę teraz przecież zmieniał całego systemu po to by zainstalować Midnight Commander'a pozdrawiam gdybyś ściągał paczki dla Fedory, to byłoby ci łatwiej - RPM z PLD nijak się ma do (_rpma_ → RPM-a) ORT z Fedory; no dobra, jeśli jakimś cudem spełnisz zależności to się zainstaluje, po czym nie zadziała, bo był budowany na zupełnie innym systemie; dla ułatwienia - te pliki mają fc4 w nazwie, np. superrogram-2.5.5-8.fc4.i386.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvatore Napisano Grudzień 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2008 Witaj! Poszukaj mirrorów z pakietami dla FC4. Tu masz przykładowy. Ściągnij potrzebne pakiety i zainstaluj Pozdrowienia, andrew Wielkie dzięki poradziłem sobie, bardzo mi się ten mirror z rpm przydał jeszcze raz dziękówa... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi