Skocz do zawartości

Dvd F10 Zawiera Paczki Z F9

multics

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

początkiem grudnia pobrałem DVD F10. Gdy przeglądałem sobie płytę po nagraniu rzuciło mi się w oczy że jest tam strasznie dużo paczek z oznaczeniem fc9... 

[multics@desktop Packages]$ pwd
/media/Fedora 10 i386 DVD/Packages
[multics@desktop Packages]$ ls | tail -10
yum-3.2.20-3.fc10.noarch.rpm
yum-metadata-parser-1.1.2-10.fc10.i386.rpm
yum-utils-1.1.18-2.fc10.noarch.rpm
zd1211-firmware-1.4-1.noarch.rpm
zenity-2.24.0-2.fc10.i386.rpm
zip-2.31-6.fc9.i386.rpm
zisofs-tools-1.0.8-3.fc9.i386.rpm
zlib-1.2.3-18.fc9.i386.rpm
zlib-devel-1.2.3-18.fc9.i386.rpm
zsh-4.3.4-8.fc9.i386.rpm

Czy to jest normalne??

Well... Ja bym zmienił nagłówki i nazwę pliku - aby ukazać, że jest kompatybilna z nową wersją Fedory (no i uniknąć niepotrzebnego zamieszania, jak tutaj).

Pracy niewiele, skryptem prawie w ogóle, a przynajmniej użytkownicy wiedzą, że te paczki zostały sprawdzone i działają pod nowym wydaniem. No ale na pewno nie jest to w żaden sposób istotne, a że zwykle brakuje developerów to takie pierdoły spadają na koniec listy ToDo, czyli nigdy nie doczekują się realizacji.

Well... Ja bym zmienił nagłówki i nazwę pliku - aby ukazać, że jest kompatybilna z nową wersją Fedory (no i uniknąć niepotrzebnego zamieszania, jak tutaj).

Pracy niewiele, skryptem prawie w ogóle, a przynajmniej użytkownicy wiedzą, że te paczki zostały sprawdzone i działają pod nowym wydaniem. No ale na pewno nie jest to w żaden sposób istotne, a że zwykle brakuje developerów to takie pierdoły spadają na koniec listy ToDo, czyli nigdy nie doczekują się realizacji.

nie trzeba skryptem, wystarczy przebudować i "wyleci" plik z odpowiednimi końcówkami; pracy rzeczywiście niewiele, ale dla serwerów budujących pakiety wiele; może chcieli zaoszczędzić czas