multics Napisano Grudzień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2008 witam, początkiem grudnia pobrałem DVD F10. Gdy przeglądałem sobie płytę po nagraniu rzuciło mi się w oczy że jest tam strasznie dużo paczek z oznaczeniem fc9... [multics@desktop Packages]$ pwd /media/Fedora 10 i386 DVD/Packages [multics@desktop Packages]$ ls | tail -10 yum-3.2.20-3.fc10.noarch.rpm yum-metadata-parser-1.1.2-10.fc10.i386.rpm yum-utils-1.1.18-2.fc10.noarch.rpm zd1211-firmware-1.4-1.noarch.rpm zenity-2.24.0-2.fc10.i386.rpm zip-2.31-6.fc9.i386.rpm zisofs-tools-1.0.8-3.fc9.i386.rpm zlib-1.2.3-18.fc9.i386.rpm zlib-devel-1.2.3-18.fc9.i386.rpm zsh-4.3.4-8.fc9.i386.rpm Czy to jest normalne?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2008 Czy to jest normalne??Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2008 pomyśl sobie tak: skoro nic w tej paczce się nie zmieniło to po co ją przebudowywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Grudzień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2008 Well... Ja bym zmienił nagłówki i nazwę pliku - aby ukazać, że jest kompatybilna z nową wersją Fedory (no i uniknąć niepotrzebnego zamieszania, jak tutaj). Pracy niewiele, skryptem prawie w ogóle, a przynajmniej użytkownicy wiedzą, że te paczki zostały sprawdzone i działają pod nowym wydaniem. No ale na pewno nie jest to w żaden sposób istotne, a że zwykle brakuje developerów to takie pierdoły spadają na koniec listy ToDo, czyli nigdy nie doczekują się realizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Well... Ja bym zmienił nagłówki i nazwę pliku - aby ukazać, że jest kompatybilna z nową wersją Fedory (no i uniknąć niepotrzebnego zamieszania, jak tutaj). Pracy niewiele, skryptem prawie w ogóle, a przynajmniej użytkownicy wiedzą, że te paczki zostały sprawdzone i działają pod nowym wydaniem. No ale na pewno nie jest to w żaden sposób istotne, a że zwykle brakuje developerów to takie pierdoły spadają na koniec listy ToDo, czyli nigdy nie doczekują się realizacji. nie trzeba skryptem, wystarczy przebudować i "wyleci" plik z odpowiednimi końcówkami; pracy rzeczywiście niewiele, ale dla serwerów budujących pakiety wiele; może chcieli zaoszczędzić czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Grudzień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 @borzole sęk w tym że taka sytuacja jest dosyć myląca już teraz wszystko wiem dzięki za pomocne informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi