univers Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 witam chce zainstalowac fedore 10 mam juz obraz. i teraz pytanie takie poniewaz mam istniejace partycje po windowsie ktore chce zostawic. mam partycje po systemie windows na ktorej bede chcial zainstalowac fedore. czy jest taka mozliwosc aby fedora widziala ntfs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Tak, fedora będzie widziała partycje ntfs, wystarczy kliknąć i zamontować w nautilusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 teraz to nawet nie trzeba grzebać, automatycznie się montują, to chyba dzięki gnome-vfs ...chyba [EDIT] poprawka: libntfs + gnome-vfs2 = Module for GNOME VFS that allows access to NTFS filesystems Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
univers Napisano Grudzień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 no dobra dlaczego po wyborze jezyka i klawiatury pyta sie jaki nosnik wybieram cd/dvd i kiszka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Bo oprócz tych windowsowych partycji musisz zostawić wolny nieprzydzielony obszar tak by lunuks mógł sie na nim zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 (...)pyta sie jaki nosnik wybieram cd/dvd i kiszka ?Kolego, zanim zaczniesz zadawać takie pytania, to przeszukaj forum - to Twój obowiązek. Mała podpowiedź: suma SHA1. [EDIT] Druga podpowiedź: anakonda, bug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 no dobra dlaczego po wyborze jezyka i klawiatury pyta sie jaki nosnik wybieram cd/dvd i kiszka ? Kolego, nie powtarzaj pytania w kilku miejscach na forum. Kolega WalDo odpowiedział powyżej, ja przez nieuwagę odpowiedziałem ponownie tutaj: http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...st&p=117032 Na przyszłość proszę o odrobinę dyscypliny. [EDIT] Ehh... ta siła autosugestii. Nie ma to jak kopiować formę postu od poprzednika ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
univers Napisano Grudzień 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2008 ok teraz gdy mam zainstalowana fedore powiem tak : macie racje, przeczytalem kilka watkow i faktycznie znalazlem odpowiedzi tylko jest jedno ale nie do konca talkie przejrzyste ! mimo iz mialem takie samo te hm cos tam i mimo ze z tej plyty zainstalowalo sie na innym kompie nie chcialo mi sie zainstalowac na nowym kompie . dla mnie to byl szok . po prostui jeszcze raz nagrallem obra plyty na plytke tym razem dobrej firmy (eh) i poszlo. ale teraz mam problemy z divx ami i mp3 cos sciagnolem nic sie nei chcialo zainstalowac - niestety jestem laikiem ( a fedora bardziej mi si epodoba od windowsa przy ktorym spedzilem kilka ladnych lat ) i nie wiem jak sobie z tym poradzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2008 Wszystko znajdziesz na stronie http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f10.html a jeszcze więcej na forum http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=19642 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
univers Napisano Grudzień 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2008 kurcze sorki ale nei znam angielskiego o ile z divx sobie jakos poradze o tyle nie wiem gdzie wklepac grupe robocza i jak udostepnic foldery dla windowsa ? trudno najwyzej mnie zmasakrujecie ale jestem totalnym laikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 ale teraz mam problemy z divx ami i mp3 cos sciagnolem nic sie nei chcialo zainstalowacA co ściągnąłeś? Jak instalowałeś? Czy widziałeś wątki o instalacji kodeków do mplayera (dużo jest)? Czy widziałeś wątki o instalacji kodeków do różnych odtwarzaczy muzyki m.in. plików MP3? Poszukaj, bo to naprawdę mdło się robi na myśl, że w kolejnym wątku będzie to samo: ściągnij, rozpakuj, zainstaluj, "yum install costam".... bleee... P.S.I pisz jakoś staranniej. Masz jakiś problem z polskimi literami? Wolniej a czytelniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi