Muniek1 Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Witam, Chciałem sobie położyć środkowy głośnik za monitorem (samsungiem którego mi doradzaliście ). Nie wiem czy mogę go zbliżyć do monitora. Więc można kłaść głośniki w pobliżu monitora lcd? Głośnik jest dość sporawy. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 ja mam takie dwa małe pierdafony za monitorem LCD; ustawiłem tam z braku miejsca na biurku i przez myśl mi nie przeszło, że może być w tym coś niewłaściwego (może oprócz akustyki); stoją już ponad rok i jest w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Styczeń 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Mi się kiedyś to o uszy obiło ale to było dawno temu i chyba jeszcze dotyczyło CRT Dzięki za odpowiedź, ehh właśnie też mam mało miejsca a sprzęt niezły :/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Ale masz problem Muniek1. W zasadzie jako odpowiedź mógłbym zacytować w pełni wypowiedź SeeMa. Też "dwa małe pierdafony za monitorem LCD" i też coś koło roku stoją. I monitor też stoi I działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 A ja powiem, że mam monitor CRT z wbudowanymi głośnikami Też działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Postawiłem kiedyś mały subwoofer obok CRT, ze zdziwieniem stwierdziłem, że obraz po tej stronie monitora zrobił się mocno różowy. Ciekawa reakcja, po paru minutach zabawy jak fajnie zmienia się obraz na wszelki wypadek postawiłem subwoofer osobno. Nie wiem czemu tak się działo, mam teorię że magnes z głośnika zmieniał kalibrację działka elektronowego z CRT. LCD jest z innej beczki. [EDIT] Krótka piłka w google i widzę, że nie tylko Ty miałeś taki problem. Wygląda na to, że miałem rację, tyle że małe głośniczki są zazwyczaj ekranowane/izolowane a subwoofer z racji miejsca zamieszkania nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Postawiłem kiedyś mały subwoofer obok CRT, ze zdziwieniem stwierdziłem, że obraz po tej stronie monitora zrobił się mocno różowy. z CRT są różne ciekawe rzeczy - jeśli postawić obok niego wiatrczek pokojowy, to obraz od strony wiatraka będzie drgał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 przy wszystkich kineskopowcach nie pooglądasz sobie nic jeśli myjesz zęby szczoteczką elektryczną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Generalnie wszystko co wytwarza pole EM, silniczki, elektromagnesy. Ciekawe co by było jakby zrobić z tego tyłka monitora rdzeń cewki. Zamiast cewki można owinąć kablem na 3 fazy. O ile dobrze pamiętam, to pole miało by wówczas linie równolegle do działka i powinno zwolnić, albo przyśpieszyć czas ... za dużo kawy dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2009 z CRT są różne ciekawe rzeczy - jeśli postawić obok niego wiatrczek pokojowy, to obraz od strony wiatraka będzie drgał Nie tylko wiatraczek To samo się dzieje jak zbliżysz lampkę na biurko do monitora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2009 Lampka powiadasz, zmienny prąd i mamy pole B. Najlepiej by było wszystko ekranować. ps. Chryste, ale się zbłaźniłem z tą cewką. Pół życia z elektroniką i nie zauważyłem że wektory E i B będą równoległe, czyli nic, stabilizator może wyjść z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi