Mazur Napisano Marzec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 Witam, przychodzę do was z forum ArchLinuxa. Moim celem jest instalacja Fedory, ściągnąłem sobie nawet 11 Alpha netinst lecz coś jest powalone z repo i nie czyta . Czy jest możliwość instalacji Fedory w trybie zaawansowanym? Ze sam sobie instaluje wszystko po kolei? X, Gnome, itd, itp? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 Jest, ale ściągnij lepiej Fedorę 10 - jest z nią dość problemów, nie trzeba ściągać wersji testowych. Nie no, aż tak dużo nie ma, żartuję. Ale o wersji jak najbardziej poważnie, ściągnij F10. Można spokojnie korzystać z netinstala i odhaczyć wszystkie pakiety w instalatorze. Minimalny zestaw oprogramowania i tak się zainstaluje, wraz z zależnościami. Tylko ostrzegam, ze nazewnictwo niektórych pakietów jest inne, więc możesz się pogubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Marzec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 Ja tak wersję 10 instalowałem - system podstawowy + Xy. Dopiero po instalacji i update, dograłem sobie XFCE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazur Napisano Marzec 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 Dziękuje za odpowiedzi, a co do netinst jakieś pomysły skąd ściągnąć wersje dla Fedory 10? Bo nic takiego nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 jakieś pomysły skąd ściągnąć wersje dla Fedory 10?Może na fedoraproject.org coś mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 Netinstall tak trochę nie na wierzchu jest. Musisz wybrać "Wszystkie serwery lustrzane" i tam pogrzebać np. 32: http://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora...386-netinst.iso 64: http://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora..._64-netinst.iso Ja instalowałem netinstall z zaznaczoną grupą "base", bo jak się odznaczy wszystko to jednak ten system trochę za łysy jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Marzec 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2009 Trochę głupota, ale obraz netinstall jest na... DVD :lammer: p.s. U mnie z Base zostało trochę ponad 20 pakietów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazur Napisano Marzec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2009 I o to mi chodzi :], dziękuje wam panowie, teraz mogę używać świetnej dystrybucji tak jak chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi