@WalDo Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Przepraszam za OT. Odzieliłem posty z problemem dot. wtyczki MediaWiki do OpenOffice → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=20470 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekg4018 Napisano Kwiecień 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2009 Przed dwiema godzinami rozpocząłem instalację Fedory 10 na moim AmiloPro 3515, początek jak w pierwszej poradzie. W trakcie instalacji miałem podłączony dostęp do sieci poprzez kabel. Przy wyborze repozytoriów w trakcie instalacji dodatkowo zaznaczyłem dwa repozytoria Fedory: fedora i fedora-updates. Instalacja trwała może i długo, po ponownym uruchomieniu, bez żadnych wpisów system wstaje w najnowszej wersji i ma zainstalowany xorg-x11-drv-openchrome. Rozdzielczość ekranu 1280x720. Pozostaje nie rozwiązana sprawa wyjącego Wiatraka na procesorze ale to inna sprawa. Jeżeli komuś udało się pokonać ten problem to proszę o informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2009 Pozostaje nie rozwiązana sprawa wyjącego Wiatraka na procesorze ale to inna sprawa. Jeżeli komuś udało się pokonać ten problem to proszę o informacje.Tak, był kiedyś na forum ktoś z podobnym problemem, masz tu link do jego bloga z rozwiązaniem http://analiza.blox.pl/2007/10/Wiatraczek-dziala.html . Co prawda dla ubuntu, ale wydaje mi się, że pod fedorą będzie podobnie, może z małymi różnicami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekg4018 Napisano Kwiecień 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2009 Tak, był kiedyś na forum ktoś z podobnym problemem, masz tu link do jego bloga z rozwiązaniem http://analiza.blox.pl/2007/10/Wiatraczek-dziala.html . Co prawda dla ubuntu, ale wydaje mi się, że pod fedorą będzie podobnie, może z małymi różnicami. Próbowałem na Ubuntu trochę nowszym niż autor tego opisu i nic nie wyszło. Na Mandrivie też klapa, chociaż graficznie żadnych problemów. Powróciłem do Starej dobrej Fedory, zaczynałem od Fedory 3. Dziękuję za szybką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekg4018 Napisano Kwiecień 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2009 Proponuje dodanie do /boot/grub/menu.lst w lini : kernel /vmlinuz-2.6.27.21-170.2.56.fc10.i686 ro root=UUID=0918b032-73ce-4588-998a-fd82a646e4fa rhgb quiet vga=788 Będzie można zobaczyć jak ładnie uruchamia się Fedora, oraz jak się zamyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ippo Napisano Maj 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2009 Co do wyjącego wiatraczka: moja teoria jest taka, że fedora jest bardzo zasobożerna Mam lapka z procesorem pentium M 1,7 i 512 MB RAMu. Po uruchomieniu fedory htop pokazuje zużycie ok 200 MB RAM. Wystarczy, że uruchomię firefoksa z flashem (np. youtube) i włącza się wiatrak i system swapuje. Dla porównania, mam na tym lapku też debiana i uruchomiony z gnome pożera tylko 115 MB. Myślę nad tym, że stworzyć w fedorze xorg.conf i potestować sterowniki do grafiki, może uda się trochę zmniejszyć apetyt fedory na RAM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi