entrance Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 witam Chcialbym zmienic pulpit logowania na ten Go Away! i wszedlem w /usr/share/gde i tu utknalem, tzn nie wiem gdzie go dokaldnie skopiowac aby sie wyswietlil. Przeszukalem googlarke ale nic w tym temacie nie udalo mi sie znalezc dla fedory 9 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 GDM? Chwilowo zapomnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
entrance Napisano Marzec 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Czemu? Co sie dzieje z gdm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Czemu? Co sie dzieje z gdm? W fedorze 10 jest nowy super gdm który oczywiście nie jest skończony (tak btw. to co za debilizm zamieniać stabilne oprogramowanie nie skończonym). Polecam SLiM jako zastępstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 GDM jest okrojony od czasow Fedory 9, rozwiązanie jest gdzieś na forum, najprostrze to instalacja starego menedżera z F8, albo propozycja qmica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Wrzucenie do połowy ukończonej wersji gdm z svn to jedna z największych głupot związanych z fedorą Slim jest moim zdaniem beznadziejny, zdecydowanie polecam downgrade gdm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Wrzucenie do połowy ukończonej wersji gdm z svn to jedna z największych głupot związanych z fedorą jak mozesz tak mowic?! przeciez mamy zajefajna obsluge baterii/ladowania juz na poziomie GDM! gdyby nie to, to juz bym wrocil do Windowsa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 jak mozesz tak mowic?! przeciez mamy zajefajna obsluge baterii/ladowania juz na poziomie GDM! gdyby nie to, to juz bym wrocil do Windowsa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Czerwiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 podbije troche temat... zmienilo sie cos moze wtemacie GDM ? czy w F11 jest juz jaka kolwiek mozliwosc zmiany wygladu GDM czy nadal lipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 a kdm nie jest przypadkiem lepsiejszy ?:> i ma ladniejsze tematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 a właściwie po co, jak się ma automatyczne logowanie to nawet tego momentu nie widać zbędny bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek23 Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 Też uważam za bezsensowne dawanie nowszej wersji GDM skoro starsza zachowywała się bardzo ładnie. Świadczy o tym m.in fakt iż wiele dystrybucji zostało przy GDM w wersji 2.20.x (bodajże). Jeśli chodzi o downgrade, to tu będzie ciężko i może zaowocować niezłymi skutkami. Swoją drogą jeśli jest na forum jakiś deweloper Gnome'a to niech podpyta na liście mailingowej co z tą funkcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 automatyczne logowanie - chyba nalecialosc z XP, jak dla mnie bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 automatyczne logowanie - chyba nalecialosc z XP, jak dla mnie bez sensu Jak łączysz sie zdalnie do kompa to nie tak znowu bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 A dlaczego bez sensu skoro mam komputer w domu i korzystam z niego tylko ja? Bez sensu to jest hasło i taki ekranik logowania w tym przypadku. Jeszcze może obudowę łańcuchem owinę, bo broń boże listonosz przyjdzie ze śrubokrętem i będzie chciał mi coś popsuć. Paranoja. Czy jak wchodzisz do łazienki to też musisz podać hasło? Hasła i szyfrowanie dysku to jest dobre dla lapków i ogólnie dostępnych jednostek. Notabene KISS się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi