Skocz do zawartości

Jak Zmienić Pulpit Logowania?

entrance

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czemu? Co sie dzieje z gdm? :)

W fedorze 10 jest nowy super gdm który oczywiście nie jest skończony (tak btw. to co za debilizm zamieniać stabilne oprogramowanie nie skończonym). Polecam SLiM jako zastępstwo.

Wrzucenie do połowy ukończonej wersji gdm z svn to jedna z największych głupot związanych z fedorą ;)

jak mozesz tak mowic?! przeciez mamy zajefajna obsluge baterii/ladowania juz na poziomie GDM! gdyby nie to, to juz bym wrocil do Windowsa! :D

• 2 months later...

Też uważam za bezsensowne dawanie nowszej wersji GDM skoro starsza zachowywała się bardzo ładnie. Świadczy o tym m.in fakt iż wiele dystrybucji zostało przy GDM w wersji 2.20.x (bodajże). Jeśli chodzi o downgrade, to tu będzie ciężko i może zaowocować niezłymi skutkami. Swoją drogą jeśli jest na forum jakiś deweloper Gnome'a to niech podpyta na liście mailingowej co z tą funkcją.

A dlaczego bez sensu skoro mam komputer w domu i korzystam z niego tylko ja? Bez sensu to jest hasło i taki ekranik logowania w tym przypadku. Jeszcze może obudowę łańcuchem owinę, bo broń boże listonosz przyjdzie ze śrubokrętem i będzie chciał mi coś popsuć. Paranoja. Czy jak wchodzisz do łazienki to też musisz podać hasło? :)

Hasła i szyfrowanie dysku to jest dobre dla lapków i ogólnie dostępnych jednostek. Notabene KISS się kłania.