Skocz do zawartości

Niedziałający Flash Na Firefoksie

Mandragor

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wydaje się banalna a może bardzo dziwna. Jest taka strona http://nikeplus.nike.com/nikeplus/ i nie wyświetla mi się ona w firefoksie a jak zainstalowałem Epiphany to ta sama strona wyświetla się prawidłowo. O ile mi wiadomo to Epiphany korzysta z tego samego silnika GECKO. Co zrobić aby ta strona otwierałą się w FF, od czego to zależy? Plik libflashplayer.so znajduje się w /usr/lib64/mozilla/plugins. Wersja FF 3.0.8. - system x64.

... Zobacz do about:plugins czy wszystko jest ok z pluginem.

Czy wszystko jest ok z pluginem najlepiej sprawdzac pod tym adresem:

http://www.adobe.com/software/flash/about/

przy okazji dowiesz sie ktorej wersji plugina uzywasz ;)

Jesli nie jest to wersja wymieniona w ramce ponizej testu, to czeka Cie instalacja... instalacja (takze plugina w wersji beta dla systemu 64bit) dosc ladnie opisana jest na wiki, jedna uwaga: nie zapomnij przed zabiegiem wywalic wszelkich flash/gnash/swf/nspluginwrapper (zarowno 32 jak i 64bit) - co za duzo to niezdrowo jak mawiala moja babcia, jeden plugin wystarczy.

Przy okazji: wersja beta dla 64bit dziala szybko i stabilnie, jednym slowem - rewelacyjnie :)

Powodzenia

Ano, zagwozdka zadna - zagadka rozwiazana ;)

Powtarzam - beta 64 bit dziala wysmienicie... i dlatego uzywam wersji nie-rpm :)

U Ciebie - mimo ze masz system 64bit - siedzi 32 bitowa wtyczka (i inne 32 bitowe przechytrzacze typu nspluginwrapper pewnie ;)), ja pozbylem sie 32 bitowych pakietow cakowicie :ph34r:

siedzi 32 bitowa wtyczka (i inne 32 bitowe przechytrzacze typu nspluginwrapper pewnie ;)),
Ano siedzi. Nigdy mi się nie chcialo walczyć z tą 64-bitową wersją. Flasha, podobnie jak i javy używam spordycznie, a flash 64-bit nie chciał mi działać ot, tak "z pudełka".

To faktycznie chyba wszystko wyjaśnia.

[EDIT]

No nie. Właściwie nic nie wyjaśnia. Bo dlaczego tylko strona Nike nie działa a inne (łącznie z ww. "testową") - tak.

Filmy na youtube.com i inne strony we flashu działają bez zarzutów. Strona testowa pokazała, że moja wersja flasha to 10,0,22,87. Sama instalacja flasha pod system x64 przeprowadziłem krok po kroku z poradnikiem zamieszczonym na naszym wiki. Jednak nadal pozostaje pytanie czemu na FF nie działa a na Epiphany śmiga jak ta lala.

Pokombinowałem i zacząłem odinstalowywać dodatki. Po usunięciu AdBlock Plus i VideoDownloadHelper strona poprawnie się ładuje. Poszukam popatrzę dokładnie co jest z tymi dodatkami.

A jednak to był AdBlock Plus - ustawiłem go aby nic nie blokował na tej stronie i wszystko chodzi. Wszystkim dziękuję za pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...