Mandragor Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Sprawa wydaje się banalna a może bardzo dziwna. Jest taka strona http://nikeplus.nike.com/nikeplus/ i nie wyświetla mi się ona w firefoksie a jak zainstalowałem Epiphany to ta sama strona wyświetla się prawidłowo. O ile mi wiadomo to Epiphany korzysta z tego samego silnika GECKO. Co zrobić aby ta strona otwierałą się w FF, od czego to zależy? Plik libflashplayer.so znajduje się w /usr/lib64/mozilla/plugins. Wersja FF 3.0.8. - system x64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Tylko ta strona? A np. filmy na youtubie? Zobacz do about:plugins czy wszystko jest ok z pluginem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 ... Zobacz do about:plugins czy wszystko jest ok z pluginem. Czy wszystko jest ok z pluginem najlepiej sprawdzac pod tym adresem: http://www.adobe.com/software/flash/about/ przy okazji dowiesz sie ktorej wersji plugina uzywasz Jesli nie jest to wersja wymieniona w ramce ponizej testu, to czeka Cie instalacja... instalacja (takze plugina w wersji beta dla systemu 64bit) dosc ladnie opisana jest na wiki, jedna uwaga: nie zapomnij przed zabiegiem wywalic wszelkich flash/gnash/swf/nspluginwrapper (zarowno 32 jak i 64bit) - co za duzo to niezdrowo jak mawiala moja babcia, jeden plugin wystarczy. Przy okazji: wersja beta dla 64bit dziala szybko i stabilnie, jednym slowem - rewelacyjnie Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 U mnie pod FF strona testowa działa i wszystkie inne flashe, a ta konkretna, którą podał Mandragor też nie działa. Też F10 x86_64 i FF3.0.8 A pod Operą wszystko w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Fedora 10, FF 3.08, flash-plugin 10.0.22.87 - wszystko pieknie smiga... zarowno pod 32 jak i 64 bitami (nie logowalem sie, ale skoro pozwolilo mi wybrac jezyk i wyswietlilo strone glowna z chodzacymi licznikami to chyba wszystko jest ok?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 [waldo@F10 ~]$ rpm -qa | grep flash flash-plugin-10.0.22.87-release.i386 Ot, zagwozdka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Ano, zagwozdka zadna - zagadka rozwiazana Powtarzam - beta 64 bit dziala wysmienicie... i dlatego uzywam wersji nie-rpm U Ciebie - mimo ze masz system 64bit - siedzi 32 bitowa wtyczka (i inne 32 bitowe przechytrzacze typu nspluginwrapper pewnie ), ja pozbylem sie 32 bitowych pakietow cakowicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 siedzi 32 bitowa wtyczka (i inne 32 bitowe przechytrzacze typu nspluginwrapper pewnie ),Ano siedzi. Nigdy mi się nie chcialo walczyć z tą 64-bitową wersją. Flasha, podobnie jak i javy używam spordycznie, a flash 64-bit nie chciał mi działać ot, tak "z pudełka". To faktycznie chyba wszystko wyjaśnia. [EDIT] No nie. Właściwie nic nie wyjaśnia. Bo dlaczego tylko strona Nike nie działa a inne (łącznie z ww. "testową") - tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 nike nie lubi Linuksa, pod prawo klik niby jest że to flash, ojojoj więc jednak dalej będę biegał w byle czym ważne że na pkp zdążam a nie jakieś tam komercyjne zawody, miłego biegania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandragor Napisano Kwiecień 9, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2009 Filmy na youtube.com i inne strony we flashu działają bez zarzutów. Strona testowa pokazała, że moja wersja flasha to 10,0,22,87. Sama instalacja flasha pod system x64 przeprowadziłem krok po kroku z poradnikiem zamieszczonym na naszym wiki. Jednak nadal pozostaje pytanie czemu na FF nie działa a na Epiphany śmiga jak ta lala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2009 Ano, pytanie pozostaje... zwlaszcza, ze u mnie dziala Nadal obstawiam, ze to wina innych zainstalowanych pakietow ktore mieszaja w FF... a jak nie, to pozostaje tylko SOA #1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandragor Napisano Kwiecień 10, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2009 Pokombinowałem i zacząłem odinstalowywać dodatki. Po usunięciu AdBlock Plus i VideoDownloadHelper strona poprawnie się ładuje. Poszukam popatrzę dokładnie co jest z tymi dodatkami. A jednak to był AdBlock Plus - ustawiłem go aby nic nie blokował na tej stronie i wszystko chodzi. Wszystkim dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi