Matush Napisano Kwiecień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2009 Witam, mam taki problemik.Załadowałem na playlistę do Audacious bardzo dużo muzyki.W momęcie gdy chce odtworzyć dany kawałek to nie mogę go puścić.Przy mniejszej liczbie kawałków to gra spokojnie.System uruchamiam z dysku na usb a muzyke mam na dyskach sata w kompie.Czym to jest spowodowane?? Byłbym wdzięczny za pomoc:) pozdrowionka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Spróbój podzielić na dwie mniejsze jak chcesz to szybko. Aczkolwiek pewnie inne rozwiązanie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 co tzn. dużo? ile? przy pierwszym ładowaniu potrafi wisieć... myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matush Napisano Kwiecień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 No jak jest tak z 500 to działa ok,jak powyżej 2tyś to już muli.Winamp cierpiał też na taka przypadłość bodajże w wersji 2.71 ale wystarczyło przewinąć całą listę odtwarzania by "załadował' długości wszystkich kawałków i było wtedy spoko.A tutaj niestety nie odpala przy takich ilościach muzyki nawet jak przewinę listę.Nie mieli za dużo dyskami,no jedynie w momencie jak zrzucam na listę muzykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 przy 12 000 chodzi gładko, tylko pierwszy raz załadowanie takiej listy to rzeczywiście wygląda jakby padł, zawiesił się itd. ale po paru-nastu sekundach działa ok. hymm, na drugim koncie to samo jest? to jakiś stary komp? audacious miewa dziwne jazdy z niektórymi mp3, potrafi się zawieszać, ale nie na wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matush Napisano Kwiecień 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Nie to nie jest stary komp;)Aktualnie Phenon X3 i 8GB pamięci ram więc nie rozumiem czemu tak się dzieje...Jak ładuje podobne ilości tzn ok 17000 to mi się całkowicie wykrzacza jak by się zawiesił totalnie i przestał odpowiadać.Może powinienem zainstalować XMS czy jakoś tak?A może to jakiś zamuł przez to ze system mam uruchamiany z dysku USB?(Trekstor Pocket GU) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Z tego co pamiętam to potrafią go wykszaczyć też inne fomaty. Np. jeśli ładując mp3 znajdzie się jeden nietypowy plik to koniec. U mnie chyba tak robił na plikach *.ape, totalna zawieszka była. Zawsze można uruchomić go z konsoli i sprawdzić komunikaty w terminalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matush Napisano Kwiecień 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 Uruchomiłem Audacious z terminala.Po uruchomieniu terminal wypluł to: Unable to read from file:///media/disk-3//02-busta_rhymes-g-stro.mp3, giving up. Przy próbie odsłuchania dowolnej mp3 wypłuł to: Unable to read from file:///media/disk-3/nooffki%20empe_czy/Stephan%20Grondin%20feat%20Mark%20Tee%20-%20Levitate%20(Solar%20Suns%20Mix).mp3, giving up. O co w tym chodzi?Jak jest mała lista(do 500 kawałków) to te czy inne kawałki działają lub jak są uruchamiane pojedyńczo tzn. jedna mp3 na liście przez podwójny klik. Na winampie te czy inne kawałki chodzą pod XP, działają nawet na Ipodzie.Dlaczego tutaj nie działają??Mam zainstalowane kodeki które były podane i opisane na wiki.Jeśli to coś ma wspólnego to moja karta dźwiękowa to Trust Sound Expert External na USB System mam zaukatulizowany(wcześniej też tak było) Może powinienem spróbować XMMSa zainstalować?? EDIT;) Zainstalowałem XMMSa i wszystkie kawałki działają ale nie mogę przestawić by wykorzystywany był kanał zbiorczy a nie PCM.Hm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 Zainstalowałem XMMSa i wszystkie kawałki działają ale nie mogę przestawić by wykorzystywany był kanał zbiorczy a nie PCM.Hm. Znaczy nie wiesz jak, czy wiesz, ale nie działa? Jeśli to pierwsze, to mógłbym pomóc, na drugie pewnie nic nie wymyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Kwiecień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 byc moze rozwiazanie (z innego forum in inglisz niestety oraz dotyczy pewnego pluginu, ale moze da rade tez z play lista): I solved the problem. It seems that the UADE plugin is faultless, but to get this whole thing to work you have to: - uncheck the checkbox "Detect file type by extension" or whatever you have in your potentially localized audacious. This option is illogically in the "Audio" section. (I think it belongs to the playlist tab.) - in the plug-in tab, disable "Monkey's Audio" if you have it. Audacious with this plugin enabled is unable to do anything at all in my case; it doesn't play anything, just sits there. It is a pity that audacious sucks a bit. It would be good player otherwise, but it has these self-destructive habits like bad defaults, and surprisingly messy configuration. I submit that getting rid of bad plugins is to mercilessly expose your users to crashes and related problems, until each and every bad plugin gets fixed. Using audacious 1.5.1 and uade 2.12 I have to disable Monkey's, MP4 and MPEG audio plugins and uncheck Detect file type by extension to get uade to work fully. Just thought you might like to know. And a big thanks for making uade Lynk: http://board.kohina.net/viewtopic.php?p=58...56c32e5148be755 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matush Napisano Kwiecień 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 Nie wiem jak to zrobić;)Mogę sobie kręcić tym suwakiem głośności a i tak się nie ścisza:P Kurcze to będę musiał pokombinować z tym:) Dzięki uprzejmie za linka do tego forum zaraz tam zajrzę i dam znać czy pomogło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Kwiecień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2009 Nie wiem jak to zrobić;)Mogę sobie kręcić tym suwakiem głośności a i tak się nie ścisza:P Jeśli chodzi o Audacious to wchodzimy w Ustawienia (Ctrl+P), przechodzimy do sekcji Audio i zaznaczamy checkbox'a pod Volume Control (Używaj programowej zmiany głośności). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2009 Jeśli chodzi o Audacious to wchodzimy w Ustawienia (Ctrl+P), przechodzimy do sekcji Audio i zaznaczamy checkbox'a pod Volume Control (Używaj programowej zmiany głośności). W XMMS jest podobnie: Ctrl+P -> Audio -> Alsa -> Konfiguracja -> programowa zmiana głośności. Chyba, że używasz pulseaudio, to mnie nawet nie pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matush Napisano Kwiecień 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2009 SeeM i Multics,dziękuję za pomoc rozwiązało to problem z głośnością. Maskaz dzięki za linka odchaczyłem te opcje.Nie mam tego pluginu Monkeys czy jak to tam się zwało.Jak nie odpalało tak dalej nie odpala.Jak uruchamiam z terminala to na dowolnej mp3 wywala scieżkę(nie wiem dlaczego ale zmieniona jest nazwa mp3 z wykorzystaniem % i innych znaczków) i giving up.Dla porównania XMMS działa bez zarzutu.Przy okazji dlaczego nie widać polskich czcionek w XMMS tylko że tak to ujmę krzaczki?Zmieniałem czcionki i dalej to samo.Domyślnie była ustawiona czcionka Adobe.Nawet jeśli wybrałem inną czy wskazałem domyślną to dalej to samo.Jak by to rozwiązać?Bo bez muzyki tak nudno przed kompem wisieć;)XMMS czy Audacious odpowiadają mi graficznie bo przyzwyczaiłem się do WInampa. Na koniec małe pytanko jak wymusić obsługę mediów z klawiatury(klawisze multimedialne,uzywam klawiaturki Microsoft Wireless Natural)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldoWaldow Napisano Kwiecień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2009 Przy okazji dlaczego nie widać polskich czcionek w XMMS tylko że tak to ujmę krzaczki?Zmieniałem czcionki i dalej to samo.Domyślnie była ustawiona czcionka Adobe.Nawet jeśli wybrałem inną czy wskazałem domyślną to dalej to samo.Jak by to rozwiązać? plik .gtkrc w katalogu użytkownika user #include "/usr/share/themes/Mist/gtk/gtkrc" style "user-font" { fontset="-adobe-helvetica-medium-r-normal-*-*-90-*-*-p-*-iso10646-1" } widget_class "*" style "user-font" include "/home/user/.gtkrc.mine" uruchomienie XMMS LC_ALL="pl_PL" /usr/bin/xmms Ctrl+P -> Czcionki zaznacz - Używaj zbiorów czcionek i Używaj czcionek X Czcionki dla Lista odtwarzania, Okno główne -adobe-helvetica-medium-r-normal-*-*-80-*-*-p-*-iso10646-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi