pixelmaster Napisano Maj 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 No to od razu dam to co mi wywala w konsoli [root@localhost cavendish]# rpm -q kde4-style-skulpture-0.2.2-8.1.i386.rpm pakiet kde4-style-skulpture-0.2.2-8.1.i386.rpm nie jest zainstalowany [root@localhost cavendish]# rpm -ivh kde4-style-skulpture-0.2.2-8.1.i386.rpm ostrzeżenie: kde4-style-skulpture-0.2.2-8.1.i386.rpm: Podpis DSA Nagłówek V3: NOKEY, identyfikator klucza 6458b2c3 Przygotowywanie... ########################################### [100%] pakiet kde4-style-skulpture-0.2.2-8.1.i386 jest już zainstalowany [root@localhost cavendish]# Jak mam to zainstalować i co może oznaczać to ostrzeżenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 Może oznaczać, że nie jest to pakiet przygotowany dla Fedory, tylko innej dystrybucji. Pakiety dla Fedory mają w nazwie fc[numerwersji], ale to w zasadzie tylko umowa i każdy może zbudować pakiet o takej nazwie, jaką chce. Jak pakiety to tylko z repozytorium, dla konkretnej wersji Fedory. Wyjątki są bardzo nieliczne (openoffice, virtualbox, skype) i jak widać tworzone przez wiarygodne instytucje/firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelmaster Napisano Maj 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 Pobrałem to z kde-look.org i pisało że dla fedory http://kde-look.org/content/show.php/Skulpture?content=86125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 Chyba źle sprawdzasz. Spróbuj: rpm -qa kde4-style-skulpture* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelmaster Napisano Maj 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 [root@localhost petrus]# rpm -qa kde4-style-skulpture* kde4-style-skulpture-0.2.2-8.1.i386 Niby jest, ale w ustawieniach systemowych nie mogę tego niegdzie znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Maj 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 Jak dajesz zapytanie w stylu rpm -q wpisuj nazwy bez rozszerzenia (.rpm). Na pewno tego nie ma w Ustawienia systemowe ->wygląd->styl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 No i wszystko jasne - gość budował pakiet na Fedorze 10 dopiero co zainstalowanej z płyty. Ty masz zaktualizowayny system, a co za tym idzie nowsze KDE i przede wszystkim nowsze QT. Skasuj go rpm -e kde4-style-skulpture i zainstaluj ten pakiet z repozytorium yum install kde-style-skulpture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelmaster Napisano Maj 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 Przeinstalowałem, ale ani w styl, ani w okna nie znalazłem nic co ma nazwę skulpture lub wygląda jak na screenach. Po restarcie sesji też bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi