gabinet Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Witam wszystkich po raz pierwszy.Od razu z problemem.Mam na dysku 65 plików RAR z grą.Nie mogę ich rozpakować ponieważ w połowie rozpakowywania dostaję komunikat "Brak miejsca na dysku i Błąd zapisu :tylko system NTFS obsługuje pliki większe niż 4 MB." Na dysku D ,gdzie mam pliki jest 25 GB wolnego miejsca a te pliki RAR do rozpakowania mają pojemności 6.2 MB. Może macie pomysł ,jakim sposobem rozpakować tak pojemny plik i czy w ogóle można to zrobić bez zagłębiania się w strukturę systemu.?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 "Brak miejsca na dysku i Błąd zapisu :tylko system NTFS obsługuje pliki większe niż 4 MB." Na dysku D...Jakiego systemu używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabinet Napisano Czerwiec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Jakiego systemu używasz? Przepraszam ,nie podałem istotnych informacji. Używam Windows XP Home Edition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabinet Napisano Czerwiec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Przepraszam ,nie podałem istotnych informacji. Używam Windows XP Home Edition system 32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 W pierwszym komunikacie masz odpowiedź na pytanie, musisz posiadać partycję NTFS, a nie FAT32, której prawdopodobnie używasz. Rozpakowujesz plik iso który ma ponad 4GB pojemności a Fat32 nie obsługuje tak dużych plików. Rozwiązanie to format/konwersja partycji na ntfs. Mam nadzieję, że zauważyłeś, że to forum Fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Przepraszam ,nie podałem istotnych informacji. Używam Windows XP Home Edition ehh Ty niewierny. Pewnie masz system plików FAT32, który nie obsługuje plików powyżej 4GB. Zmień system plików na NTFS --> w taki sposób albo zmień system operacyjny na "jedyny słuszny" nie, innej drogi nie ma [EDIT] proszę, http://support.microsoft.com/kb/307881/pl bo dzień dziecka był wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabinet Napisano Czerwiec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 ehh Ty niewierny. Pewnie masz system plików FAT32, który nie obsługuje plików powyżej 4GB. Zmień system plików na NTFS --> w taki sposób albo zmień system operacyjny na "jedyny słuszny" nie, innej drogi nie ma [EDIT] proszę, http://support.microsoft.com/kb/307881/pl bo dzień dziecka był wczoraj Dzięki ,pomyślę na co się zdecyduję.Oczywiście wiem ,że jestem na forum Fedory a to nie dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Nie bardzo. To nie jest forum o Windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Oczywiście wiem ,że jestem na forum Fedory a to nie dobrze ?Bardzo dobrze Tyle, że Fedora jest linuksem a tu - po raz kolejny - robimy za wsparcie systemu Windows Krotko mowiąc nasze forum jest o linuksie, ale użytkownicy są uniwersalni i potrafią wszystko. Rzeczy niemożliwe robią od ręki, na cuda musisz chwilkę poczekać Przenoszę do "NoName". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 To trochę jak wyznawanie szatana w kościele katolickim. ...też trzeba kapelusz zdjąć Mnie fascynuje jak Oni tu trafiają? Może to jakaś dziura w google, albo ktoś podrzucił świnię. Rzeczy niemożliwe robią od ręki, na cuda musisz chwilkę poczekać ten tekst był fajny, dopóki nie pojawił się nad wejściem do burdelu od tamtej pory kojarzy mi się zupełnie jednoznacznie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabinet Napisano Czerwiec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Bardzo dobrze Tyle, że Fedora jest linuksem a tu - po raz kolejny - robimy za wsparcie systemu Windows Krotko mowiąc nasze forum jest o linuksie, ale użytkownicy są uniwersalni i potrafią wszystko. Rzeczy niemożliwe robią od ręki, na cuda musisz chwilkę poczekać Przenoszę do "NoName". to jeszcze chwilę wam zajmę.Czy wybrać szybkie formatowanie na NTFS czy za pomocą narzędzia convert w wierszu poleceń.Co jest bezpieczniejsze, żeby nie utracić plików na dysku.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Co jest bezpieczniejsze, żeby nie utracić plików na dysku.?Wg mnie - zrobić backup Każdy format niszczy istniejąca strukturę. Oczywiście potem możesz sobie ściągnać jakiś LiveCD z linuksem i wykorzystując program testdisk odzyskać wszystkie, a przynajmniej większość plików, ale to już hazard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabinet Napisano Czerwiec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 Wg mnie - zrobić backup Każdy format niszczy istniejąca strukturę. Oczywiście potem możesz sobie ściągnać jakiś LiveCD z linuksem i wykorzystując program testdisk odzyskać wszystkie, a przynajmniej większość plików, ale to już hazard. to duże ryzyko utraty danych.Czy nie bezpieczniej ,zgrać pliki RAR na płytę DVD i szukać u znajomych komputera z systemem NTFS ?Szkoda tylko tej mojej roboty przy ściąganiu plików.Ale nauka nie idzie w las. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 najbezpieczniej zrobić kopię, ale... dawno temu sam robiłem konwersję i było okidoki, nie słyszałem o takowych problemach, przy zdrowym dysku/partycji. - w oknie mój komputer > prawo-klik na partycji do konwersji > właściwości > narzędzia > * sprawdź błędy (wszystkie opcje, będzie restarcik) * potem defragmentuj - zrób konwersje z linii poleceń ps. posiadanie FAT32 w dzisiejszych czasach jest trochę jak mieszkanie w jaskini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabinet Napisano Czerwiec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2009 najbezpieczniej zrobić kopię, ale... dawno temu sam robiłem konwersję i było okidoki, nie słyszałem o takowych problemach, przy zdrowym dysku/partycji. - w oknie mój komputer > prawo-klik na partycji do konwersji > właściwości > narzędzia > * sprawdź błędy (wszystkie opcje, będzie restarcik) * potem defragmentuj - zrób konwersje z linii poleceń ps. posiadanie FAT32 w dzisiejszych czasach jest trochę jak mieszkanie w jaskini OK.Popracuję nad tym problemem. Dzięki za poświęcenie czasu dla Windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi