adam664 Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 Jak wlączyć plytmouth w F11 :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 Nie wiem czy o to chodzi, ale trzeba dopisać rhgb do parametrów jądra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam664 Napisano Czerwiec 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 Nie wiem czy o to chodzi, ale trzeba dopisać rhgb do parametrów jądra. A jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 W grub.conf zmienić (na stałe) lub skorzystać z edycji parametrów w czasie startu. W tym artykule → na naszej Wikipedii widać gdzie się wpisuje "rhgb". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam664 Napisano Czerwiec 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 No więc dopisałem rhgb do grub.conf i wciąż mam stare paski podczas ładowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 a odpalasz w trybie vesa? dodawałeś parametr vga=0xXXX do gruba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 To zależy od tego jaką masz kartę i jakiego sterownika używasz, czy obsługuje KMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 (edytowane) i wciąż mam stare paski podczas ładowaniaNo to masz włączone. O co chodzi? O zmianę motywu? [EDIT] To sobie przypomnialem i przy okazji napiszę, że temat zmieniamy następującymi poleceniami (oczywiście jako root) /usr/sbin/plymouth-set-default-theme <nazwa_tematu> /usr/libexec/plymouth/plymouth-update-initrd Zestaw dostępnych tematów jest taki sam jak nazwy podkatalogów w katalogu /usr/share/plymouth/themes. W moim przypadku są to [root@F11 ~]# ls -l /usr/share/plymouth/themes razem 20 drwxr-xr-x. 2 root root 4096 05-27 20:06 charge lrwxrwxrwx. 1 root root 30 06-11 19:19 default.plymouth -> spinfinity/spinfinity.plymouth drwxr-xr-x. 2 root root 4096 05-27 20:06 details drwxr-xr-x. 2 root root 4096 05-27 20:07 solar drwxr-xr-x. 2 root root 4096 05-27 20:07 spinfinity drwxr-xr-x. 2 root root 4096 05-27 20:06 text Edytowane Czerwiec 11, 2009 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 To sobie przypomnialem i przy okazji napiszę, że temat zmieniamy ... WalDo, proszę na wiki, bo to już n-ty raz się pojawia. Tak ostatnio myślałem że "typowe bliżej nie określone problemy" można wrzucać tu: http://wiki.fedora.pl/wiki/Typowe_problemy poradnik raczej mi się kojarzy jak coś "zacząć" dlatego dałem ten drugi art, na krótkie typowe zepsute. Zresztą sam zdecyduj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 WalDo, proszę na wiki, bo to już n-ty raz się pojawia. Mowisz - masz. IMHO dobrze, że zalożyłeś osobną stronę. Potrzebna była stronka typu FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam664 Napisano Czerwiec 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 Problem rozwiązany, dzięki wszystkim za pomoc Pomogło dodanie vga=0x318 za queit w grub.conf oraz wpisanie /usr/sbin/plymouth-set-default-theme charge /usr/libexec/plymouth/plymouth-update-initrd Teraz mam plymouth taki jak jest tu: http://fedoraproject.org/w/uploads/5/5f/Plymouth-charge.ogg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 hehehe 318... 1280x800-32? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi