@WalDo Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 (edytowane) Oddzielone posty OT z wątku → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=20960 Ja tylko chciałem potwierdzić to co powiedział fafiq powyżej i dla przybliżenia o co chodzi link → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#.C5.9A...O_i_co_dalej.3F Przypominam, że na naszej wiki jest poza poradnikiem sporo ciekawych artykułów. Np. powalający, szczegółowy do bólu artykuł @sokar620 dot. samodzielnego budowania pakietów RPM → http://wiki.fedora.pl/wiki/Rpmbuild - naprawdę warto przeczytać. Warto również pamiętać, że każdy kto zna jakiś sposób, szczególnie na wielokrotnie powtarzające się problemy może zostać autorem artykułu - wystarczy sklecić coś w miarę spójnego (również ortograficznie ). Login i hasło do wiki takie same jak na forum. Zachęcam. Edytowane Czerwiec 28, 2009 przez WalDo Rozdzielenie wątków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 Login i hasło do wiki takie same jak na forum. Zachęcam. tak z automatu działa? to może dopisać na wiki "zaloguj się używając loginu z forum" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 tak z automatu działa?Hmm.... trochę mnie zbiłeś z pantałyku. Wydawało mi się, że tak to miało działać Zanim dorzucimy na wiki, to może _Pat to potwierdzi, ew. empirycznie któryś z użytkowników forum. Poza tym jeszcze jedna cecha logowania na wiki - case-sensitive. Na forum czy wpiszę "Waldo", "waldo" czy "WalDo" zawsze loguję się bez problemu. Na wiki tylko "WalDo" przechodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 No to wydaje mi się, że jak Ci się tylko wydaje to tak nie jest. Fajnie by było, gdyby konta ujednolicić. Może pomęczymy _PaT czy dało by się to wykonać. Myślę, że to by znacznie uprościło wszelkie edycje na wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 Tak jeszcze do wiki, to fajnie byłoby gdyby nicki zaczynały się z małej literki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 Tak jeszcze do wiki, to fajnie byłoby gdyby nicki zaczynały się z małej literki Gdzieś widziałem opcje w mediawiki, żeby globalnie wyłączyć "czułość na literki" ale nie wiem czy to by działało tylko do artów czy również do nicków. Wiąże się to jednak z nazwami artów już istniejących, nie pamiętam o co chodziło dokładnie, ale że ta operacja może być nie odwracalna, bo artykuł "poradnik" i "Poradnik" staną sie dwoma różnymi artami. Nie wiem dokładnie jakby to działało, trzeba by przetestować. Może jest opcja, żeby ustawić czułość wielkości liter tylko dla loginów. MODERATOR chyba nam się wątek o wiki wydzielił, może przekleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi