Tom:-) Napisano Lipiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 Potrzebuję uzyskać podobny efekt jak to tego na fotografii: http://thesiliconjungle.files.wordpress.co...op-may-2009.png Czyli: - pasek na górze, nie musi być na górze, może być na dole (chyba na wzór Mac) - aktywny pasek boczny tylko że z informacjami o np: CPU - podobne okna (zmiana ustawień standardowych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 Pasek boczny gkrellm2 albo jakaś inna karamba (czy co tam wymyślili ostatnio ) Pasek w stylu MacOS - był jakiś wątek na forum z podanym linkiem. Podobne okna? Nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Lipiec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 Jeśli chodzi o okna to chodzi mi o zmianę ze startowych np na czarne. A czy Beryl nie obsługuje podobnych opcji oprócz 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 Ten u góry to chyba Gnome Do, po prawej to raczej Conky, bo gdzieś widziałem z identycznym motywem (no może bardzo podobnym). A okna to po prostu zmieniony temat, tu możesz znaleźć jakiś fajny http://gnome-look.org/ albo w repo. EDIT: a może to w ogóle nie jest gnome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 Ten u góry to chyba AWN, po prawej to raczej nie jest Conky (za dużo bajerów), ale gdzieś widziałem z podobnym motywem (no może bardzo podobnym http://gnome-look.org/content/show.php/CON...s?content=92328). i faktycznie to może w ogóle nie jest gnome @thof sorry za plagiat, ale nie chciało mi się myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2009 po prawej to raczej ConkyTeż pomyślalem o Conky, ale Conky i ikonki? A tu proszę... Trzeba się będzie pobawić. @borzole dzięki za linka, bo mi by się szukać nie chciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2009 Conky i ikonki? To nie są ikonki, to czcionka z symboli złożona. Ktoś wpadł na taki pomysł. Łatwo to rozpoznać, bo te pseudo ikonki mogą być tylko jednokolorowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Lipiec 3, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2009 Dziękuję za podpowiedzi. Jeśli chodzi o środowiska graficzne to i w GNOME i KDE można zrobić to samo. Obecnie używam 3 ale najczęściej GNOME więc tu będę testował efekty. A nie wiecie czy takie aplety obciążają CPU i AGP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2009 To nie są ikonki, to czcionka z symboli złożona.Mhm. Właśnie sobie obejrzałem szczegóły. podoba mi się ze względu na "tekstowy" charakter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Lipiec 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2009 A nie wiecie czy takie aplety obciążają CPU i AGP? Obciążąją, ale co z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Lipiec 3, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2009 To ja wiem że obciążają ale jak bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2009 gkrellm ze wszystkimi bajerami 4% na procku X2 4200+. max 5% wiecej nie. ofc 5% przy wlaczonym qool and quiet (1GHZ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi